29.11.2009. / 23:00

Autor: Branka Prica

Đelo Hadžiselimović: Novi kolumnist magazina Extra

Zahvaljujući njegovu odabiru, generacije su odrastale upoznajući se sa zanimljivostima iz znanosti, životinjskog svijeta ili raznim putopisima. Zato će za sve njih sigurno biti dobra vijest da će od sljedećeg tjedna Đelo Hadžiselimović pisati kolumne za Extru, a to nam je i najbolji povod za ovaj intervju

Đelo HadžiselimovićĐelo Hadžiselimović"Odabrao Đelo Hadžiselmović" riječi su na kraju odjavne špice gotovo svake dokumentarne emisije na Hrvatskoj televiziji. Iako malo ljudi zna kako izgleda Đelo Hadžiselimović, svi se slažu da dobro odabire, a to radi godinama otkada je, nakon Filozofskog fakulteta, došao na televiziju. Trenutačno je urednik u stranom programu i bavi se odabirom dokumentarnih i humorističnih serija.

Iza njega je bogata karijera i impresivan životopis u koji je upisano čak devet smjena s funkcija na televiziji. Tamo je, međutim, proveo svoj čitav radni vijek, a zahvaljujući njegovu odabiru, generacije su odrastale upoznajući se sa zanimljivostima iz znanosti, životinjskog svijeta ili raznim putopisima. Zato će za sve njih sigurno biti dobra vijest da će od sljedećeg tjedna Đelo Hadžiselimović pisati kolumne za Extru, a to nam je i najbolji povod za ovaj intervju.


O čemu ćete pisati u vašim kolumnama?

Ideja o kolumnama mi se svidjela prije svega zato što mi je ostavljena sloboda. Iako bi netko pomislio da bih mogao pisati o televiziji, to nije točno. Bit će to moj tjedni odabir najaktualnijih stvari: može to biti knjiga, sport ili nešto što se dogodilo.

Moglo bi se reći da je odabiranje vaš životni poziv?
Kada se moj posao svede na najbitnije, ja sam zapravo trgovački putnik HTV-a koji ide i kupuje materijale za emitiranje. Ponuda je dobra, a moj zadatak je odabrati najbolje imajući na umu kome se taj program predstavlja, treba poznavati ukus gledateljstva. Moj posao nije lagan, ali je zanimljiv i radim ga već 36 godina, otkada je mene "odabrao" Lazo Goluža. (Foto: Krasnodar Peršun)

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

"EXTRA - Skockajte se za proljeće"

"EXTRA - Skockajte se za proljeće"

Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (Narodne novine 87/09) NCL Media Grupa d.o.o. iz Zagreba, Radnička 45, OIB: 15334658621 donosi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika