01.12.2009. / 13:20

Autor: Ivica Medo

Ekskluzivno iz Milwaukeeja: Trijumfalan povratak Boguta pred očima Tonija Kukoča

Australski košarkaški reprezentativac hrvatskih korijena Andrew Bogut trijumfalno se vratio na NBA parkete nakon što je prije dva tjedna ozlijedio mišić lijeve noge

Ivica Dukan i Toni Kukoč (Foto: Risha Cupit, Milwaukee) Ivica Dukan i Toni Kukoč (Foto: Risha Cupit, Milwaukee) Australski košarkaški reprezentativac hrvatskih korijena Andrew Bogut trijumfalno se vratio na NBA parkete nakon što je prije dva tjedna ozlijedio mišić lijeve noge.

U sinoćnjoj domaćoj pobjedi njegovih Milwaukee Bucksa protiv Chicago Bullsa od 99-97 Bogut je zabilježio sjajan učinak postigavši 22 koša, 15 skokova, 4 blokade i 3 asistencije, čime je zavrijedio epitet najboljeg igrača utakmice.

Zanimljivo je da je Bogut od svoje četiri blokade tri ostvario u posljednjoj četvrtini, uključujući i one nad Luol Dengom i Derrickom Roseom u posljednje dvije minute utakmice.

Možda je Bogut inspiraciju za ovu utakmicu dobio u činjenici što ga je s tribina promatrao njegov uzor i bivši suigrač Toni Kukoč, u društvu sa skautom Bullsa Ivicom Dukanom.

Andrew Bogut i Roko Leni Ukić (Foto: Risha Cupit, Milwaukee) Andrew Bogut i Roko Leni Ukić (Foto: Risha Cupit, Milwaukee) Kao što je poznato proslavljeni hrvatski reprezentativac i bivša zvijezda Bullsa iz ere Michaela Jordana s obitelji živi u Highland Parku, elitnom predgrađu Chicaga koji je udaljen od Milwaukeeja 40 minuta vožnje automobilom. Kukoč očito nije htio propustiti vidjeti na djelu Boguta i Roka Lenija Ukića, koji na žalost nije dobio priliku zaigrati.

Bucksi se bez Boguta u momčadi u posljednjih šest susreta doživjeli 4 poraza, pa je jasno koliko je nedostajao momčadi koju vodi Scott Skiles.

"On nam puno znači", još prije utakmice rekao je Skiles koji je namjeravo Bogutu protiv Bullsa dati dvadesetak minuta, no na kraju je Bogut na parketu proveo čak 34 minute, iako nije do kraja zaliječio ozljedu.

"Mislio sam ga polako vraćati u formu, no kada netko tako igra, onda ga je teško vaditi iz igre", objasnio je Skiles.

Andrew Bogut (Foto: Risha Cupit, Milwaukee) Andrew Bogut (Foto: Risha Cupit, Milwaukee) "Osjećam se sjajno. Naravno, sutra ću osjećati bolove u nozi, no kada ću napuniti ledom i sve će biti OK", izjavio je Bogut nakon utakmice.

Bogut je sjajnim učinkom protiv Bullsa značajno popravio svoju statistiku i sada je na 16.7 poena i 9.8 skokova po utakmici.

Inače, Bogut je prošle subote napunio 25 godina, pa mu je ova utakmica najbolji rođendanski dar.

Roko Leni Ukić opet nije dobio ni minute, a pitanje je hoće li do kraja sezone uopće dobiti priliku budući da rookie Brandon Jennings nastavlja s odličnim partijama.

Jennigs je Bullsima "uvalio" 15 koševa i 8 asistencija i sada je na prosjeku od 21.8 koševa i 5.7 asistencija po utakmici.

Vezane vijesti

NBA: Bullsi i Hawksi pali 'muški'

NBA: Bullsi i Hawksi pali 'muški'

Philadelphia 76ersi postali su tek peta momčad u povijesti NBA lige koja je, kao osma momčad regularnog dijela sezone, u prvom krugu doigravanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika