01.12.2009. / 14:41

Autor: Boris Bilas

Skladgradnja pod blokadom: Sud 'zamrznuo' račun tvrtke braće Žužul

Ako na računu ne bude 22 milijuna kuna, sud će zamrznuti i nepokretnu imovinu tvrtke. Blokada računa znači i da 750 radnika te tvrtke neće moći dobiti plaću

Braća Slaven i Jozo ŽužulBraća Slaven i Jozo ŽužulIstražni sudac Županijskog suda Ratko Šćekić odlučio je blokirati žiro-račun tvrtke Skladgradnja u vlasništvu Slavena Žužula kao privremenu mjeru radi osiguranja naplate protupravno stečene imovinske koristi.

Ako na računu ne bude 22 milijuna kuna, sud će zamrznuti i nepokretnu imovinu tvrtke. Blokada računa znači i da 750 radnika te tvrtke neće moći dobiti plaću, zbog toga odvjetnički tim Slavena Žužula pokušava pronaći rješenje u dogovru s tužiteljstvom koje bi spriječilo blokadu računa.

Jednomjesečni pritvor

Sud je jučer odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima za aferu u Hrvatskim autocestama. Sudac smatra da bi petorka mogla utjecati na svjedoke koje još treba ispitati jer su oni ili zaposleni u HAC-u ili su pak članovi Nadzornog odbora, a zbog njihove poslovne povezanosti ili poznanstva s osumnjičenima postoji mogućnost pak da bi mogla biti ometana istraga.

Bivši predsjednik Uprave Jurica Prskalo, član Uprave Marijo Lovrinčević, direktor Sektora za građenje Goran Legac i glavni inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željko Kandžija uhićeni su u četvrak u sklopu akcije Nesklad.

Policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu kojom ih tereti za najteži oblik zloporabe položaja i ovlasti, odnosno zloporabe kojom je pribavljena znatna imovinska korist. U ovom slučaju riječ je o 22 milijuna kuna. Za to je Kaznenim zakonom predviđen kazna od jedne do deset godina zatvora.

Vezane vijesti

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil....

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil. kuna

Da USKOK-ove istrage ne moraju nužno uvijek biti pogubne po poslovanje tvrtke najbolje pokazuje primjer građevinske tvrtke Skladgradnja grup u… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 01.12.09. 15:05

Firmi treba promjeniti ime u "Skladopljacka" to joj bolje slici.Taj dio Hrvatske od Imotskog do Herceg-Bosne sanjaju o bogatstvu,vidi se i po tome kakva samo auta voze.Ne tice mi se kako ce se oni bogatiti,ali ne preko mojih ledja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika