01.12.2009. / 15:31

Autor: Martina Čizmić

Baotić: Odlazim, a Pevecu predlažem stečaj

"Došao sam vjerujući da za Pevec ima nade. No, nisam dobio dojam da su dobavljači uvjereni da je nastavak poslovanja nužan", rekao je Baotić

Pevec očito neće biti moguće spasitiPevec očito neće biti moguće spasiti"Pevec je tipično gospodarenje na hrvatski način", rekao je na početku svog obraćanja novinarima sada već bivši predsjednik Uprave Pevec grupe, Josip Baotić. Dodao je kako je za Hrvatsku tipično da se trguje tuđim novcem, kupcu se uzima maksimalno, a dobavljačima daje minimalno i što duže odugovlači sa plaćanjem.

"Prošlo je 40 dana, a ja nisam mogao ništa okrenuti. Zato podnosim neopozivu ostavku na funkciju direktora tvrtke Pevec", rekao je Baotić te dodao kako je za Pevec sada najbolja solucija stečaj s preustrojem.

Propali dogovori s dobavljačima

Pojasnio je kako je njegova glavna zadaća bila postići dogovor s dobavljačima, a to nije uspio.

"Došao sam vjerujući da za Pevec ima nade. No, nisam dobio dojam da su dobavljači uvjereni da je nastavak poslovanja nužan", rekao je Baotić. Dodao je kako neki od velikih dobavljača nisu bili skloni pretvaranju tvrtke u dioničko društvo. Uz to, napominje Baotić, Zdravko Pevec se stalno predomišljao o tome koliko se toga može spasiti u tvrtki. Prokomentirao je kako su upravo sada Pevecovi na razgovoru kod ministra gospodarstva Đure Popijača, ne bi li pronašli način na koji bi im država mogla pomoći.

Na pitanje o mogućnosti preuzimanja Peveca, Baotić ističe kako je rješenja mnogo.

Vlada mora iz temelja promijeniti neke stvari

"No jasno je, da u žabokrečinu ne dolazi zdravi novac", izravan je Baotić. Pozvao je Vladu da pokrene temeljite promjene u gospodarskom sektoru jer je to jedini način da se on počne oporavljati i izraste na zdravim nogama.

Na kraju je dobacio kako će i on biti u istom položaju kao i dobavljači i radnici - ni njemu nisu platili za njegov rad. Dodao je i kako je radnika u tvrtki iz dana u dan sve manje.

"Potpuno mi je nevjerojatno kako je tvrtka Pevec, takva kakva je, bez menadžmenta uspjela narasti na razinu kompanije koja zapošljava 3000 ljudi i ostvaruje tri milijarde kuna prihoda godišnje", na kraju zaključuje Baotić.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika