03.12.2009. / 10:22

Autor: Martina Čizmić

Konačna propast: Pevec umjesto plaća nudi robu iz praznih centara

Nakon ostavke predsjednika Uprave Josipa Baotića i podnošenja zahtjeva za stečaj s preustrojem na Trgovačkom sudu, sve su manje šanse da će Pevec uspjeti preživjeti kao tvrtka, a radnici zadržati svoja radna mjesta

Zdravko i Višnja PevecZdravko i Višnja PevecRadnici trgovačkog lanca Pevec na kraju su svojih snaga. Jučer su započeli štrajk u kojem će ostati sve dok im Uprava Pevec Grupe ne plati barem dio neisplaćenih plaća.

Podsjetimo, radnici nisu primili plaće od rujna i mnogima već prijete isključenja energenata ili zaplijena kuća i automobila.

Ogorčeni su ponudom Zdravka Peveca da umjesto plaća uzmu robu iz Pevecovih centara. Ističu da im to nije ni na kraj pameti. Čak su organizirali i dežurstva dok su u štrajku kako netko ne bi krao iz trgovina.

Pomoć se traži na sve strane

Zdravko i Višnja Pevec, vlasnici tvrtke ovih dana obilaze Vladu i strane banke tražeći pomoć. U utorak su bili kod ministra gospodarstva Đure Popijača, ali radnici sumnjaju da će Vlada išta učiniti za njihov spas. Iako smatraju da bi upravo Vladi, ako nikome drugome, trebalo biti u interesu da sačuva radna mjesta i spasi domaću tvrtku.

No, nakon ostavke predsjednika Uprave Josipa Baotića i podnošenja zahtjeva za stečaj s preustrojem na Trgovačkom sudu, sve su manje šanse da će Pevec uspjeti preživjeti kao tvrtka, a radnici zadržati svoja radna mjesta.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika