04.12.2009. / 12:36

Autor: Nacionalova redakcija

The Banker proglasio Zagrebačku banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Grupa UniCredit, čija je članica Zagrebačka banka, dodatno je proglašena najboljom bankom u Srednjoj i istočnoj Europi uz nagradu za najbolju banku u Italiji, Bugarskoj, Poljskoj, Turskoj i Ukrajini

Franjo LukovićFranjo LukovićZagrebačka banka, članica Grupe UniCredit, ponovo je proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj, ovoga puta nagradu je zaprimila od uglednog časopisa Grupe Financial Times - „The Banker".

Grupa UniCredit dodatno je osvojila šest prestižnih nagrada koje su dodijeljene sinoć na službenoj svečanosti u Londonu: Najbolja banka u Italiji, Srednjoj i istočnoj Europi, Bugarskoj, Poljskoj, Turskoj i Ukrajini.

UniCredit dobio ukupno osam nagrada

Priznanja su dobivena nakon nagrade Grupi UniCredit za najbolju investicijsku banku CEE regije koju je primila još u listopadu ove godine. Time je ukupan broj ovogodišnjih nagrada koje je "The Banker" dodijelio Grupi UniCredit dosegnuo rekordnih osam.

"Oduševljen sam što je Grupa UniCredit nagrađena ne samo kao najbolja banka u Italiji, već i kao najbolja banka u CEE regiji te u pet zemalja te regije, a nagrađena je i kao najbolja investicijska banka CEE regije. Ovo potvrđuje dobro poslovanje i visoku kvalitetu Grupe UniCredit kao europske bankarske grupe u teškom okruženju. Te nagrade pokazuju UniCreditovu jaku franšizu i postojanost UniCreditovog raznolikog poslovnog modela te pojačavaju našu odlučnost da neprestano rastemo kao organizacija usmjerena na klijente, s čvrstim vezama s lokalnim zajednicama. Ujedno, želim u ovo priznanje uključiti svih 168.000 zaposlenika grupe zbog njihovog izvanrednog rada. Zahvaljujući njihovoj predanosti, jedna teška godina postala je ujedno i godina uspjeha", rekao je Alessandro Profumo, predsjednik Uprave Grupe UniCredit.

Povodom dobivene nagrade za najbolju banku u Hrvatskoj, Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, ističe: „Raduje nas ova nagrada kao svojevrsno međunarodno priznanje najvećoj banci u Hrvatskoj, koja je svim svojim grupama klijenata - javnome sektoru, velikim, srednjim i malim poduzećima, građanima i obrtnicima i u recesiji ostala partner i oslonac za tekuće i razvojne potrebe."

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika