04.12.2009. / 19:10

Autor: Totalsport

Dunga: Odlazim nakon Svjetskog prvenstva

Brazilski izbornik Carlos Dunga (46) otkrio je da ima namjeru napustiti svoj aktualni posao nakon Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj Republici

DungaDungaBrazilski izbornik Carlos Dunga (46) otkrio je da ima namjeru napustiti svoj aktualni posao nakon Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

- Ništa me ne može natjerati da se predomislim. Čak ni osvajanje naslova svjetskog prvaka. Moja obveza prema Brazilskom nogometnom savezu završava nakon Svjetskog prvenstva 2010. godine – poručio je Dunga.

- Svjestan sam i činjenice da se sljedeće Svjetsko prvenstvo igra u Brazilu, ali niti zbog toga se neću predomisliti. Čast mi je što sam na najpoželjnijoj poziciji u nogometnom svijetu i biti na čelu nacionalne momčadi pravi je privilegij, ali to je jedna od najzahtjevnijih dužnosti koja postoji. Pritisak je ogroman i pritom mu je izložena i moja obitelj. Mislim stoga da su mi četiri godine na kormilu reprezentacije i više nego dovoljne – dodao je Dunga, koji je “seleçeao” preuzeo u srpnju 2006. i predvodio ga do trijumfa u Copa Americi 2007. i Kupu konfederacija 2009.

Nakon SP-a brazilski će stručnjak uzeti kratak odmor, a onda se nastaviti baviti treniranjem, ali na klupskoj razini.

- Dosad sam već puno naučio, a i dalje učim. Nakon SP-a nastavit ću raditi, ali s klubovima. Treniranje je moja nova karijera i ne želim ju promijeniti - zaključio je trener kojem aktualni ugovor s Brazilskim nogometnim savezom istječe nakon SP-a.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika