05.12.2009. / 12:47

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Ogledni primjer: Milinović se cjepio protiv svinjske gripe

Ministar Milinović na cjepljenje je nagovorio i premijerku Jadranku Kosor koja će svoju dozu primiti sljedećeg tjedna

Jadranka Kosor i Darko MilinovićJadranka Kosor i Darko MilinovićNakon što su ga pojedini liječnici opće medicine prozvali jer je utrošio više od 300 milijuna kuna na cjepivo protiv svinjske gripe koje građani ne žele primiti, ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović cijepio se u Zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u Gospiću.

"Zabrinut sam malim odazivom građana na cijepljenje protiv pandemijske gripe H1N1 stoga sam se danas odlučio cijepiti", izjavio je Milinović sudjelujući u javnozdravstvenoj kampanji za promociju cijepljenja protiv tzv. svinjske gripe.

Više od 50 tisuća oboljelih

Zajedno s njim cijepili su se državni tajnik Dražen Jurković, ličko-senjski župan Milan Jurković, gospićki gardonačelnik Milan Kolić, deseci članova mladeži HDZ-a i korisnici gospićkog Doma za stare.

"Cijepljenjem želim jasno dati do znanja hrvatskoj javnosti da je ovo cjepivo sigurno i da je ono najbolja zaštita za novu pandemijsku gripu od koje je do danas u Hrvatskoj blizu 50.000 oboljelih i više od 20 smrtnih slučajeva", rekao je Milinović dodavši da oni koji pozivaju građane da se ne cijepe šire dezinformacije.

Zabrinjavajućim je ocijenio podatak da su oboljeli mlađe životne dobi koji do sada nisu imali nikakvih kroničnih bolesti.

Milinović je poručio zavodima za javno zdravstvo u županijama da se potrude organizirati akcije cijepljenja - jer je ono najbolja zaštita protiv pandemijske gripe.

Cjepljenjem do manje smrtnosti

Uputivši slogan "Deset sekundi za novi san" - pohvalio je akciju Zavoda u Gospiću i pozvao sve građane Republike Hrvatske da se cijepe čime će se smanjiti mortalitet.

"Ministar se cijepi ne zato što su me u tisku prozvali građani ili Spomenka Abveršek (predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi) nego zato što su ukinuti prioriteti, a to sam izjavio i prije", rekao je Milinović s kojim je na cijepljenje došla obitelj i roditelji.

Ministar Milinović je novinarima također izjavio da je jučer razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor koja će se cijepiti početkom slijedećeg tjedna kada joj dozvole svakodnevne obveze.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
19/6/09

gizmo111, 05.12.09. 14:50

hahahahahaha


registracija
4/1/09

miroljubiv, 05.12.09. 15:17

Tko zna što su uštrcali našem ministru zdravstva,jer takve su mu i izjave vjerodostojne,isto baš kao i Novartisovo cjepivo.ako takav odnos imaju premijerka i on prema EU i našem primanju,mislim da nam se teško piše.sve što sam trebao saznati o cjepivu što me zanimalo,saznao sam i bez Milinovića.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika