05.12.2009. / 15:41

Autor: Hina

Primorac poručuje: Dovest ću strana ulaganja u Hrvatsku

Odgovornost je hrvatskih birača, dodao je, da na idućim izborima izaberu predsjednika države koji će nas moći predstavljati u svijetu i ispraviti počinjene pogreške

Dragan PrimoracDragan PrimoracNezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac izjavio je danas da će, kad postane predsjednik države, otvoriti vrata stranim ulaganjima u Hrvatsku koja su nas u prethodnih 20 godina sustavno zaobilazila zbog, kako je rekao, nevjerodostojnosti hrvatske diplomacije i vanjske politike.

Zahvaljujući svojim poznanstvima sa svjetskim čelnicima, u prvoj godini svoga predsjedničkog mandata napravit ću veće pomake u prezentaciji Hrvatske nego što je to bilo učinjeno od njezina osamostaljenja, istaknuo je Primorac na današnjoj konferenciji za novinstvo u Novinarskom domu. Naglasio je da je on jedini kandidat koji ima viziju o tome kako bi trebala izgledati vanjska politika, kako je rekao, ucijenjene Hrvatske koja danas ekstremno slabo kotira u međunarodnoj politici i to zbog loše diplomacije koja je na najnižem stupnju u posljednjih 20 godina.

Investitori žele da Hrvatska dobije pametnog predsjednika

U kontaktima sa svojim uglednim prijateljima po svijetu, ali i našim iseljenicima, uvjerio se, kaže, kako svi oni žele da Hrvatska dobije pametnog i nekorumpiranog predsjednika, jer se samo tako može otvoriti prostor za nova ulaganja.

Na "katastrofalno stanje u hrvatskoj diplomaciji" osvrnuo se i šef Primorčeva izbornog stožera Nikica Gabrić. "Danas imamo slabu međunarodnu poziciju jer su se zadnjih 20 godina mjesta u diplomaciji dijelila podobnima, poslušnima i nesposobnima kao nagrade za ustupke koje su činili političkim moćnicima", ustvrdio je Gabrić. Odgovornost je hrvatskih birača, dodao je, da na idućim izborima izaberu predsjednika države koji će nas moći predstavljati u svijetu i ispraviti počinjene pogreške.

Gabrić smatra kako je za tu funkciju najprikladniji upravo Dragan Primorac, kojega se, kako je rekao, nećemo sramiti, koji će moći pokrenuti gospodarske projekte i dovesti kapital u RH, tako da ne budemo robovi i dužnici već partneri.

Obećavši da će kao predsjednik države svo svoje znanje i kapacitete usmjeriti u povećanje međunarodnog ugleda Hrvatske, Primorac je pozvao sve ljude koji znaju što znači pozicioniranje zemlje u svijetu, da glasaju za njega.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 05.12.09. 23:17

Istina je, Mesic vidi samo kroz "partizansko oko", ali on nije imao kontakt sa drzavnim proracunom, osim sitnice njegovog ureda!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika