05.12.2009. / 17:26

Autor: Totalsport

Bokšić: Roma nije bolja. Lazio pobjeđuje 2-1!

Hrvatski umirovljeni nogometaš Alen Bokšić (39) izrazio je, kao bivši igrač i danas navijač Lazija, optimizam uoči nedjeljnoga gradskog derbija između Rome i Lazija na Olimpicu

Alen BokšićAlen BokšićHrvatski umirovljeni nogometaš Alen Bokšić (39) izrazio je, kao bivši igrač i danas navijač Lazija, optimizam uoči nedjeljnoga gradskog derbija između Rome i Lazija na Olimpicu.

- Ne vidim Romu kao favorita, po meni su izgledi za pobjedu svakog od suparnika podjednaki – rekao je bivši hrvatski reprezentativni napadač u izjavi koju prenosi Tuttomercatoweb.com.

- Mislim da bi igrači Lazija baš protiv Rome mogli prekinuti seriju loših rezultata. Mislim da su poteškoće s kojima se susreću više psihološke negoli tehničke naravi. Nakon mnogih nesreća koje su doživjeli ove sezone, nogometaši Davidea Ballardinija mogu naći pravu motivaciju i ponos baš u gradskom derbiju. Istina, momčad ima problema koje mora riješiti, poput slabe igre i malog broja golova (9 u 14 kola, op. a.), no mislim također da Roma nije tako jaka momčad da bi bila superiorna u ovom srazu. Prognoziram pobjedu Lazija, i to 2-1.

Na pitanje koji bi napadač mogao imati snage izvući Lazio iz krize, Bokšić odgovara:

- Zarate, Cruz i Rocchi igrači su koji imaju vrijednost. Iznenađuje me da stoga momčad ima tolikih problema pri realizaciji.

- Vjerujem da nitko nije mogao predvidjeti ovakvu situaciju. Šteta što se, osim u ne naročito dobrim igrama, klub trošio u pogreškama. Kojima? Konkretno u odlukama da se iz momčadi odstrane Ledesma i Pandev, dvojica ponajboljih igrača. Takve odluke često znaju skupo stajati.

Bokšić je u rimskim derbijima Romi zabio dva gola. Ispričao je čega se najradije sjeća u tim, igračkim iskustvima, čega ne.

- U sezoni 1997/1998 smo pod vodstvom Svena-Görana Erikssona pobijedili Romu u svima četirima dvobojima (u njima je zabio oba gola, op. a.). Ne znam je li se i hoće li se ikad tako nešto ponoviti. Najgorče sam iskustvo proživio jednom prilikom kada smo na poluvremenu gubili 4-0 (ujesen 1999., op. a.). Završilo je 4-1. Lazio je bio bespomoćan. Bio je to jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri.

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika