07.12.2009. / 10:19

Autor: Hina

Prekinuta blokada riječkoga Filozofskog fakulteta

Blokada riječkoga filozofskog fakulteta počela je 24. studenoga, a od riječkih visokoškolskih ustanova bila je blokirana, od 26. do 29. studenoga, samo Akademija primijenjenih umjetnosti

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaBlokada Filozofskog fakulteta u Rijeci od danas se prekida, odluka je sinoćnjega studentskog plenuma toga fakulteta.

Studenti okupljeni u Nezavisnu inicijativu za besplatno obrazovanje izvijestili su da je ta odluka donesena iz objektivnih razloga. Naime, ustvrdili su, da za potpuno javno financirano visoko obrazovanje ima novca, ali ne i političke volje.

Zaključili su da je borba za posve besplatno obrazovanje najprije političke naravi te da svaka politička borba ima svoj proces i različite faze kroz koje mora proći, stoji u njihovu priopćenju.

Blokada riječkoga filozofskog fakulteta počela je 24. studenoga, a od riječkih visokoškolskih ustanova bila je blokirana, od 26. do 29. studenoga, samo Akademija primijenjenih umjetnosti.

Vezane vijesti

Ekranizacija pobune

Ekranizacija pobune

Na treću godišnjicu blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu, projekcijama u zagrebačkom Dokukinu započinje kino distribucija dugometražnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika