07.12.2009. / 13:08

Autor: Nacionalova redakcija , Martina Čizmić, Hina

Radnici Peveca ne odustaju od štrajka

U Pevecu su potvrdili da bi se Zdravko Pevec danas trebao sastati s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem

Zdravko i Višnja PevecZdravko i Višnja PevecRadnici Pevec grupe ustrajni su u svojim zahtjevima za isplatom plaća koje nisu vidjeli od rujna. Odlučili su nastaviti štrajk koji su započeli početkom prošlog tjedna ispred Pevecovih trgovačkih centara.

U štrajku su svi Pevecovi centri osim u Osijeku, Splitu i Zadru, a sindikalni povjerenik Sindikata radnika trgovine Hrvatske Nikola Šuman je ponovio da će radnici nastaviti štrajk dok se ne ispune njihovi zahtjevi za isplatom zaostalih plaća za rujan i listopad.

Prema procjenama sindikata, za isplatu plaća radnicima Peveca sa svim doprinosima mjesečno treba 4,5 do 6 milijuna kuna.

Radnici traže preustroj tvrtke

Pevec ima ukupno 14 trgovačkih centara u Hrvatskoj, ali su već nekoliko dana zatvoreni njihovi centri na zagrebačkom Žitnjaku i u Varaždinu, a radnici štrajkaju u većini ostalih centara.

Prošloga tjedna Trgovačkom sudu je predan zahtjeva za stečaj s preustrojem, a kako je istaknula Zorica Radetić iz Sindikata radnika trgovine Hrvatske očekuje se da bi danas mogao biti određen predstečajni upravitelj.

Radetić je ponovila i kako je Sindikat od Vlade zatražio i pomoć u obliku jednokratne isplate od 2.500 kuna kako bi se pomoglo radnicima. Radetić smatra i kako bi Vlada trebala učiniti sve da se pomogne radnicima kako se ne bi našli na Zavodu za zapošljavanje.

U Pevecu su potvrdili da bi se Zdravko Pevec danas trebao sastati s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem.

Vezane vijesti

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika