08.12.2009. / 14:15

Autor: Totalsport

Teniske zvijezde za jedan dan: Majoli osma

Njemački internet portal Sportal.de sastavio je listu deset teniskih imena koja su kroz svoju karijeru bili "zvijezda za jedan dan". Na toj listi i Hrvatska ima predstavnika

Iva MajoliIva MajoliNjemački internet portal Sportal.de sastavio je listu deset teniskih imena koja su kroz svoju karijeru bili "zvijezda za jedan dan". Na toj listi i Hrvatska ima predstavnika.

U pitanju je Iva Majoli koja je 1997. godine osvojila Roland Garros tako što je u finalnom meču pobijedila jednu od najboljih svjetskih tenisačica novijeg doba, Martinu Hings. Autor u kratkom opisu kaže:

"Osvojila je Roland Garros i nakon toga očito previše slavila i nestala sa teniske scene".

Majoli je, pak, gledaju li se samo tenisačice prva u ovom izboru.

Na prvom mjestu se nalazi španjolski tenisač Roberto Carretero koji je u karijeri osvojio samo zemljani turnir u Hamburgu 1996. godine. Prije i nakon toga Carretera doslovno nije bilo nigdje.

Na drugom mjestu je Nizozemac Martin Verkerk koji je 2003. godine, kao potpuno anonimni tenisač, igrao finale Roland Garrosa gdje je poražen od Juana Carlosa Ferrera (uhvativši šest gemova), dok je na trećem mjestu Argentinac Mariano Puerta koji je 2005. godine igrao finale istog turnira, nakon čega je na površinu isplivala njegova umiješanost u dopinški skandal.

Sportal.de, TOP 10 teniskih zvijezda za jedan dan:

1. Roberto Carretero

2. Martin Verkerk

3. Mariano Puerta

4. Chris Lewis

5. Malivai Washington

6. Gaston Gaudio

7. Mark Edmondson

8. Iva Majoli

9. Anastasija Miskina

10. Thomas Johansson

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika