08.12.2009. / 14:18

Autor: Nacionalova redakcija

Povratak bjegunca iz BiH: Blažo Petrović se predao i završio u Remetincu

Petrović je i ranije u više navrata optuživan, među ostalim i na suđenju tzv. maloj mafiji zbog višemilijunskih iznuda, prijetnji i protupravnih naplata no nikada nije pravomoćno osuđen

Blažo PetrovićBlažo PetrovićNakon višemjesečnog bijega, Blažo Petrović predao se danas hrvatskim pravosudnim tijelima. Petrović, kojeg USKOK tereti da je zlouporabio položaj i pritom ukrao 9,6 milijuna kuna, ušetao je danas u pratnji odvjetnika Željka Žganjera u zgradu Županijskog suda.

Za njim je otprije već bila raspisana tjeralica, pa je nakon prijma kod istražnog suca Zdenka Posaveca, Petrović odveden u pritvor zagrebačkog zatvora u Remetincu.

Blažo Petrović jedan je od protagonista policijske akcije Mix, koja je protiv njega i nekoliko njegovih suradnika pokrenuta krajem travnja prošle godine. Nakon što je doznao da će ga uhititi, Petrović je pobjegao u susjednu BiH, a obzirom da ima i državljanstvo ove zemlje, tamo je boravio sve do sada.

Petrović je i ranije u više navrata optuživan, među ostalim i na suđenju tzv. maloj mafiji zbog višemilijunskih iznuda, prijetnji i protupravnih naplata no nikada nije pravomoćno osuđen.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika