09.12.2009. / 11:00

Autor: Totalsport

IOC odlučio o prerespodjeli medalja Marion Jones

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) donijet će ovog tjedna odluku o preraspodjeli medalja Marion Jones koje je, kasnije se pokazalo dopingirana sprinterica, osvojila na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine

Marion JonesMarion JonesMeđunarodni olimpijski odbor (IOC) donijet će ovog tjedna odluku o preraspodjeli medalja Marion Jones koje je, kasnije se pokazalo dopingirana sprinterica, osvojila na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine.

Jones je 2007. priznala kako je koristila doping tijekom Igara u Sydneyju, zbog čega su joj oduzeta zlata na 100, 200 i štafeti 4x400 metara, te bronce u skoku u dalj i na 4x100 m.

No, do dana današnjeg njezine medalje nisu dobile nove vlasnice budući da je IOC tražio dodatne dokaze, kao i zbog žalbe kolegica iz štafete koje ne žele zbog Jones ostati bez svojih odličja.

Zasjedanje Izvršnog odbora IOC-a započet će u srijedu u Lausannei, a svjetski mediji kažu da će najvjerojatniji scenarij biti sljedeći: sve medalje koje je Jones osvojila bit će preraspodijeljene, osim one na 100 metara, koja bi trebala pripasti drugoplasiranoj grčkoj sprinterici Ekaterini Thanou, ali neće budući je ona uoči početka Olimpijskih igara u Ateni 2004. zajedno s kolegom Kostasom Kenterisom izbjegla dopinško testiranje.

Na 100 metara tako će najsjajnija medalja zasad ostati bez vlasnika, prvotno trećeplasirana Jamajčanka Tanya Lawrence će osvojiti srebro, a njena sunarodnjakinja, danas 49-godišnja Merlene Ottey će osvojiti brončanu medalju.

Na 200 metara tako će Pauline Davis Thompson s Bahama pripasti zlato, srebro Susanthiki Jayasinghe iz Šri Lanke, dok bi bronca trebala otići u ruke prvotno četvrtoplasiranoj Jamajčanki Beverly McDonald. U skoku u dalj zlato će bi trebalo pripasti Ruskinji Tatjani Kotovoj.

Što se tiče medalja iz štafeta, o njima će biti odlučiti Međunarodni sportski sud (CAS) 18. prosinca, budući su se kolegice Marion Jones iz američkih štafeta žalile da one ne bi trebale ostati bez medalja jer nisu ništa skrivile.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika