10.12.2009. / 13:36

Autor: Nacionalova redakcija

Potraga za topničkim dnevnicima: U pretresima pronađeno tisuće dokumenata

"Aktivnosti redarstvenih vlasti u cilju pronalaska dokumentacije i arhivske građe nastavljaju se i dalje, te se također analiziraju oduzeti dokumenti i video i audio materijal. Po dovršetku analize oduzete dokumentacije i video i audio materijala bit će podnesene odgovarajuće kaznene prijave", zaključuje se u priopćenju

Haaški tužitelj Serge Brammertz sa premijerkom Jadrankom KosorHaaški tužitelj Serge Brammertz sa premijerkom Jadrankom KosorU nastavku akcije pronalaska topničke dokumentacije iz Oluje koju od države potražuje haaško tužiteljstvo, MUP i vojna policija zajedno sa DORH-om pretražila je tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana 20 stanova, kuća i vozila. Kako stoji u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova, policija je u opširnoj pretrazi pronašla više od 10 tisuća stranica dokumenata, od kojih je određeni broj klasificiran oznakom državna ili vojna tajna, petnaestak zemljovida vojnog podrijetla također klasificiranih oznakom vojna tajna, 200 g eksploziva, 2 ručne bombe, pištolj - penkala, te više stotina komada streljiva. U priopćenju kojeg potpisuje načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec, stoji i kako su nadležna tijela tijekom akcije oduzela više računala, video i audio materijala, a obavljeni su također i obavijesni razgovori s 25 osoba.

"Aktivnosti redarstvenih vlasti u cilju pronalaska dokumentacije i arhivske građe nastavljaju se i dalje, te se također analiziraju oduzeti dokumenti i video i audio materijal. Po dovršetku analize oduzete dokumentacije i video i audio materijala bit će podnesene odgovarajuće kaznene prijave", zaključuje se u priopćenju.

Akcija pronalaska dokumentacije iz „Bljeska" i „Oluje" započela je tijekom jučerašnjeg dana, uoči rasprave o topničkim devnicima idućeg tjedna u Hagu. Do sada su među ostalim pregledani stanovi osmorice bivših djelatnika HV-a, među kojima su umirovljeni general Rahim Ademi i član braniteljskog tima generala Gotovine Marin Ivanović. Pretraženi su i stanovi Željka Hučića, Miroslava Vidovića, Eduarda Butijera i Joze Ribičića, a spominju se i imena umirovljenih generala Imre Agotića, te Petra Stipetića.

Vezane vijesti

Gotovinina obrana traži nalog protiv UN-a zbog topničkih dnevnika

Gotovinina obrana traži nalog protiv UN-a zbog topničkih dnevnika

Obrana generala Ante Gotovine zatražila je od Žalbenog vijeća da izda nalog UN-u da traži, locira i preda topničke dnevnike HV-a koji bi mogli… Više

Komentari

registracija
3/12/09

dajbozepameti, 10.12.09. 14:10

ha ha


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika