10.12.2009. / 16:58

Autor: Totalsport

Kluivert dobio trenersku diplomu

Bivši nizozemski nogometni reprezentativac i napadač u velikim europskim klubovima, 33-godišnji Patrick Kluivert, postao je diplomirani trener

Patrick KluivertPatrick KluivertBivši nizozemski nogometni reprezentativac i napadač u velikim europskim klubovima, 33-godišnji Patrick Kluivert, postao je diplomirani trener.

Igračku karijeru Kluivert je okončao u sezoni 2007/08. u momčadi francuskog Lillea. Prije toga je igrao za Ajax, Milan, Barcelonu, Newcastle, Valenciju i PSV.

Nakon sezone u Lilleu, javnosti je otkrio svoje trenerske ambicije, te se uključio u rad AZ Alkmaara kao jedan od asistenata tadašnjem šefu struke u tom klubu, a danas treneru Bayerna Louisu van Gaalu.

Prošlu sezonu je Kluvert proveo na trenerskom kursu, a od Nizozemskog nogometnog saveza je ovih dana primio diplomu koja mu omogućava bavljenje tim poslom u bilo kojoj sredini. Praktični dio ispita odrađivao je u nogometnoj akademiji PSV-a.

Vezane vijesti

PSV otpustio trenera

PSV otpustio trenera

Nizozemski nogometni klub PSV u potrazi je za novim trenerom nakon što je u jutarnjim satima ponedjeljka uručio otkaz Fredu Ruttenu. Niz od tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika