11.12.2009. / 11:18

Autor: Nacionalova redakcija

Grad u bankrotu: Uhićen bivši gradonačelnik Zlatara i sedam suradnika

Sadašnji gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar, koji se nedavno odrekao svoje plaće u korist spasa grada Zlatara, nedavno je izjavio kako je Đurek novac trošio na asfaltiranje i vinske ceste, ali i na drugo

Bivši gradonačelnik Zlatara Marijan Đurek (Foto: zagorje.com)Bivši gradonačelnik Zlatara Marijan Đurek (Foto: zagorje.com)U Zlataru je uhićeno osam osoba, među kojima i bivši gradonačelnik Marijan Đurek zbog sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave, javlja HRT.

USKOK ih ispituje zbog sumnji u nepravilnosti u poslovanju Grada Zlatara i namjere pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta.

U tijeku su pretrage stanova i drugih prostora osumnjičenih osoba. Nakon završetka policijskih aktivnosti bit će podnesene odgovarajuće kaznene prijave.

Zaduženje u visini tri proračuna

Navodno je bivši gradonačelnik grad zaduživao godinama. Zlatar se zadužio u visini tri gradska proračuna, a po zakonu se smije zadužiti samo petinu proračuna. Navodno je i od ostalih suradnika sakrivao dizanje kredita.

Sadašnji gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar, koji se nedavno odrekao svoje plaće u korist spasa grada Zlatara, nedavno je izjavio kako je Đurek novac trošio na asfaltiranje i vinske ceste, ali i na drugo.

Zašto revizijska služba nije zabranila zaduživanja ako je dug grada bio evidentno veći na kraju svake proračunske godine trebala bi, između ostalog, utvrditi istraga. Nedavno je gradu zbog dugovanja bila isključena i javna rasvjeta.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika