11.12.2009. / 12:38

Autor: Hina

Volkswagen i Suzuki planiraju razviti mali auto za indijsko tržište

Vozilo će također koštati između 4.000 i 5.000 dolara na europskom tržištu, jeftinije od VW-og modela Up koji košta oko 8.800 dolara

Martin Winterkorn i Osamu SuzukiMartin Winterkorn i Osamu SuzukiNjemački Volkswagen (VW) i japanski Suzuki Motor planiraju razviti novi mali automobil za indijsko tržište koji će koštati između 4.300 i 5.400 dolara, objavio je u petak jedan indijski list.

Suzuki, koji ima 54-postotni udio u vodećoj indijskoj automobilskoj grupi Maruti Suzuki, mogao bi zamijeniti svoj najuspješniji model Alto, kazao je izvršni direktor kompanije za The Economic Times.

"U određenom trenutku trebat ćemo zamjenu za Alto. Navedeni cjenovni raspon danas je početna razina za indijske kupce, tako da ne možemo ostaviti taj segment otvorenim", kazao je predsjednik Maruti Suzukija RC Bhargava.

Konkurencija Tata Motoru

U izvješću se navodi da će cijena novog vozila biti između 200.000 (4.300 dolara ) i 250.000 rupija, što je dvostruko više od cijene modela Nano kompanije Tata Motor, najjeftinijeg automobila na svijetu koji je lansiran u ožujku.

Vozilo će također koštati između 4.000 i 5.000 dolara na europskom tržištu, jeftinije od VW-og modela Up koji košta oko 8.800 dolara.

Suzuki i Volkswagen dogovorili su u srijedu povezivanje, čime će nastati jedan od najvećih automobilskih saveza u svijetu. Dvije kompanije time će ujedno pojačati svoju prisutnost na azijskim tržištima.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika