11.12.2009. / 20:47

Autor: Ivica Medo

Ćiro podnio ostavku na mjesto izbornika BiH i potpisao za kineski Shanghai

Prema informacijama koje dolaze iz bosanskohercegovačkih medija Miroslav Blažević podnio je ostavku na mjesto izbornika BiH nogometne reprezentacije

Miroslav Blažević ĆiroMiroslav Blažević ĆiroPrema informacijama koje dolaze iz bosanskohercegovačkih medija Miroslav Blažević podnio je ostavku na mjesto izbornika BiH nogometne reprezentacije.

Ćiro je navodno prije dva dana potpisao predugovor s kineskim klubom Shanghai Shenhuom, a danas je u pisanoj formi podnio ostavku Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine na mjesto izbornika BiH reprezentacije.

Ovu vijest za SportSport.ba potvrdio je predsjednik NSBiH Sulejman Čolaković.

"Točno je, Blažević je podnio ostavku na mjesto izbonika. Prije pola sata me o tome obavijestio generalni sekretar Munib Ušanović. Savez će se o ovom očitovati sutra, nakon sjednice Izvršnog odbora", izjavio je Čolaković koji je zaključio kako će se o svemu znati više sutra.

Čolaković: Nekorektan i nemoralan potez Ćire

Doznavši za Ćirin potpis predugovora s kineskim klubom Čolaković je danas popodne oštro napao sada već bivšeg izbornika BiH:

"Ukoliko je zaista istina da je Blažević to potpisao sa kineskom ekipom, moram reći da je to onda veoma nekorektan potez sa njegove strane i prema Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, ali i ovoj državi", izjavio je Čolaković dodavši da je Ćiro s pravne strane imao odriješene ruke za potpis takvog ugovora, no pozvao se na moralnu odgovornost prema NSBiH.

"Ja nikad ne bih potpisao drugi ugovor preko važećeg. Ne bih moralno mogao", tvrdi Čolaković.

Kineska ponuda od milijun eura

Kineski Shanghai Shenhu navodno je ponudio Ćiri milijun eura po godini, a "trener svih trenera" nije mogao odbiti zov novca s Dalekog istoka.

"Uz basnoslovnu sumu sa Dalekog istoka, Blaževića je na ovaj korak nagnao i nedostatak jednoglasne podrške članova Izvršnog odbora NSBiH, ali i javnosti, nakon svih događaja koji su se dogodili u posljednjih nekoliko dana. Kinezi su već objavili da Blaževića očekuju 15. prosinca", stoji u tekstu Dnevnog Avaza koji doznaje kako je članove Izvršnog odbora NSBiH posebno razljutila činjenica da je Blažević razmišljao prihvatiti ponudu Kineza, ali i da u isto vrijeme ostane i izbornik reprezentacije BiH, pa bi tako istovremeno sjedio na dvije stolice.

"Minus za sada već bivšeg selektora Blaževića kod navijača i javnosti je neodlazak u Wolfsburg, na razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem, dok je u isto vrijeme snimao film u Beogradu", zaključuje Dnevni Avaz.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika