12.12.2009. / 20:55

Autor: Hina

'Carevo ruho': Bivši gradonačelnik Zlatara i još četvero uhićenih ostaju u zatvoru

USKOK ih sumnjiči da su zlouporabama položaja i krivotvorenjem dokumentacije za više od 20 milijuna kuna oštetili proračun grada Zlatara kojemu je više od pola godine zbog dugova blokiran račun

Marijan ĐurekMarijan ĐurekBivši gradonačelnik Zlatara Marijan Đurek i još četvero uhićenih u antikorupcijskoj akciji "Carevo ruho" idućih će mjesec dana provesti u istražnom zatvoru, koji im je na prijedlog USKOK-a danas odredila sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda Jadranka Mandušić.

U akciji "Carevo ruho" uhićene su još tri osobe, no nakon što ih je policija ispitala puštene su na slobodu i USKOK za njih nije tražio istražni zatvor.

Uz bivšeg zlatarskog gradonačelnika u jednomjesečnom istražnom zatvoru ostaju ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Vlado Kavać, generalni direktor Konstruktora Zoran Zeba, vlasnik zagrebačkog građevinskog obrta M&C Mato Crnac i direktorica Milengrada Marica Duktaj.

USKOK ih sumnjiči da su zlouporabama položaja i krivotvorenjem dokumentacije za više od 20 milijuna kuna oštetili proračun grada Zlatara kojemu je više od pola godine zbog dugova blokiran račun.

Zaposleni u gradskoj upravi su već osam mjeseci bez plaće, odgajateljice su bez plaća šest mjeseci, a građani Zlatara bez gradske rasvjete od kolovoza.

Bivšeg gradonačelnika Đureka, člana HNS-a, tereti se da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta zadužio Zlatar kreditima bez suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade, iako je znao da Zlatar nema prihode kojima bi mogao otplaćivati preuzete kreditne obveze.

Odvjetnici osumnjičenih najavili su žalbe na odluku o istražnom zatvoru.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 13.12.09. 01:55

Kakvi ljudi takva drzava. Ni bolja ni gora...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika