13.12.2009. / 15:54

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Josipović: Privilegirana kasta koja sebe drži elitom će Hrvatsku 'doći glave'

"Ova loša situacija u Hrvatskoj iznjedrila je neviđenu korupciju i kriminal", kazao je Josipović, ponoviši kako se prema podacima Svjetske banke korupcijom i kriminalom u Hrvatskoj na godinu otme 12,5 milijarda kuna

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović danas je na predizbornom skupu u Dugopolju kod Splita upozorio kako će privilegirana kasta koja sebe drži elitom "doći glave Hrvatsku".

Josipović je istaknuo da se u Hrvatskoj može uspjeti ako ste "dio mafijaškog klana ili onih 200 obitelji" koje su se obogatile pretvorbom hrvatskih poduzeća.

"Ova loša situacija u Hrvatskoj iznjedrila je neviđenu korupciju i kriminal", kazao je Josipović, ponoviši kako se prema podacima Svjetske banke korupcijom i kriminalom u Hrvatskoj na godinu otme 12,5 milijarda kuna.

Strateški resursi u rukama stranaca

Odgovarajući na pitanja nazočnih, Josipović je rekao kako je Hrvatska mnoge svoje strateške resurse "dala strancima" pa smo energetski i financijski ovisni o njima. Naglasio je kako ubuduće treba voditi računa da se strancima ne prepuste prirodni resursi koje Hrvatska posjeduje, a posebice pitka voda koja će, po njegovim riječima, biti skuplja od nafte.

Na upit kako komentira stanje u hrvatskim brodogradilištima, Josipović je kazao da je brodograđevna industrija "primjer lošeg gospodarenja jer je država propustila restrukturirati brodogradilišta". Po njegovim riječima brodogradilišta trebaju sačuvati svoju djelatnost i uposlenike.

Na upit kako će se, bude li izabran za predsjednika, odnositi prema zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti, Josipović je istaknuo da "prava vlast treba biti u Saboru". "Bez obzira na odvojenost zakonodavne, izvršne i sudske vlasti - u Hrvatskoj treba razvijati kulturu međusobnog nadziranja tih triju vlasti", kazao je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Trenk, 13.12.09. 19:14

Demokracija je u rukama neosvjestenih ljudi opsna igracka, koja kad tad dodje glave.
A i gradjani hrvatske su igracka u rukama "prljavog" kapitala ( ne mislim samo ovog u Hrvatskoj), i Katolicke crkve, koja je uvjek stitila kapital , gledajuci vlastiti interes ( zivjeti dobro, raditi nista)
Pa i oni su kapitalisti, zar ne ?


registracija
27/7/09

columbo, 13.12.09. 19:41

Sve je to lijepo gospon Josipovic, ali kako dalje? Ima li uopce izlaza za nas jadnike koji smo ovako bezocno prevareni i pokradeni?


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 13.12.09. 21:18

Dvadeset godina kradje i trovanja je previse i za vecu drzavu od Hrvatske.Bojim se da je za sve vec kasno.Banda je svugdje pustila svoje korjene.


registracija
13/9/08

annex, 13.12.09. 21:42

Sve je počelo davne 1989. Neki su otišli u rat, a neki su preprodavali humanitarnu pomoć, ukradene automobile, otkupljivali kockarske dugove, pa ih pretvarali u zemljišta i nekretnine. Nitko ih do sada nije dirao. I ne samo to. Nitko ih nikada neće dirati. Pa ni Vi g.Josipoviću. Znamo to i Vi i mi. Jer jedan Kerum ili Todorić, ili Mudrinić ili Prka ili Luković ili Vedriš ili Škegro ili Sanader jede ovakve kao Vi za doručak. Todorić odlučuje što smijete a što ne. To je i vama jasno. A Vi nemate snage niti volje niti zaleđa učiniti pravu stvar. To se može jedino revolucijom, no svaka revolucija jede svoju djecu, pa ne znam koja budala bi to pokušao. A dotla ako i dođete na Pantovčak, uživat ćete u zelenilu, mirnom okruženju i sigurnoj starosti koja Vam se smješi povlaštebnom mirovinom i korišću koju čete ostvariti svim kontaktima u svom mandatu. Eto zato je nama malim Hrvatima svejedno koji će od vas Velikih Hrvata otići na Pantovčak. Simpatični ste mi ali Vi niste niti CheGevara niti Obama. Sorry.


registracija
24/11/09

friz, 14.12.09. 12:16

annex u potpunosti si u pravu.Međutim nešto treba pokušati napraviti.Barem protutežu,ovima na vlasti.Ne trebam pisati kamo su nas doveli.320 000 nezaposlenih uskoro.Zato glasam za Josipovića,pa šta bude,bude.Nemam šta izgubiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika