14.12.2009. / 11:20

Autor: Hina

Ništa od posla: Cadbury odbacuje Kraftovu ponudu

Uprava Cadburyja objasnila je da smatra da najbolje štiti interese svojih dioničara neovisnošću kompanije, posebno s obzirom na činjenicu da podiže dugoročne financijske ciljeve

Cadbury je odbio Kraftovu ponuduCadbury je odbio Kraftovu ponuduBritanska konditorska grupa Cadbury odbila je u ponedeljak ponudu za preuzimanje koju joj je podastro američki div Kraft Foods, ocijenivši je "nedostatnom".

Uprava Cadburyja objasnila je da smatra da najbolje štiti interese svojih dioničara neovisnošću kompanije, posebno s obzirom na činjenicu da podiže dugoročne financijske ciljeve.

"Kraft pokušava jeftino kupiti Cadbury kako bi osigurao potreban rast za svoj neprivlačan model poslovanja koji donosi niske stope rasta", rekao je predsjedavajući upravnog odbora Roger Carr u cirkularnom pismu upućenom dioničarima.

'Omalovažavajuća ponuda' Krafta

"Nemojte dozvoliti da vam Kraft ukrade kompaniju 'omalovažavajućom ponudom'", stajalo je u pismu.

Cadbury je izvijestio da sada predviđa godišnju stopu organskog rasta u visini pet do sedam posto, te rast profitnih margina od 16 do 18 posto do 2013., kao i dvoznamenkasti rast dividende po dionici od sljedeće godine.

Kraft je drugi po veličini proizvođač grickalica i čokoladica u svijetu, nakon Nestlea. Cadbury je u međuvremenu postao druga po veličini svjetska konditorska grupa u svijetu, nakon Marsa.

Vezane vijesti

Talijanska kuhinja u rukama mafije

Talijanska kuhinja u rukama mafije

Organizirani kriminal u Italiji kontrolira poljoprivredu i promet prehrambenim proizvodima vrijedne ukupno 12,5 milijarda eura godišnje, što je 5,6… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika