14.12.2009. / 13:53

Autor: Hina

Ingra nastavlja razgovore s potencijalnim kupcima tvrtke koja je vlasnik Arene

Ingra je oglas o prodaji stopostotnog udjela u tvrtki Lanište, koja je vlasnik Arene Zagreb, objavila 13. studenoga ove godine

Igor OppenheimIgor OppenheimGrađevinska tvrtka Ingra objavila je na Zagrebačkoj burzi da nastavlja razgovore s nekoliko potencijalnih partnera zainteresiranih za kupnju udjela u tvrtki Lanište d.o.o. koja je vlasnik multifukcionalne sportske dvorane Arena Zagreb i nakon proteka roka za podnošenje ponuda za kupnju te tvrtke.

Ingra je sredinom studenoga objavila oglas za međunarodno javno prikupljanje ponuda za prodaju 100-postotnog udjela u tvrtki Lanište, a rok za podnošenje ponuda bio je do 11. prosinca.

Produljenje roka za davanje ponuda

U obavijesti Ingre navodi se da je u vrijeme trajanja roka za prikupljanje ponuda započet postupak pregovora s nekoliko potencijalnih partnera zainteresiranih za kupnju udjela u Laništu.

"Zbog složenosti ugovora i procedure koja zahtjeva duži rok, pregovori s potencijalnim partnerima nastavljaju se i nakon roka za podnošenje ponuda", ističu iz Ingre.

U obavijesti se pritom ne iznose nikakvi detalji ni o broju ponuđača ni o mogućim ponudama, već se tek napominje da će "dioničari i javnost biti obaviješteni o detaljima procesa prodaje kada pregovori uđu u posljednju fazu".

Ingra je oglas o prodaji stopostotnog udjela u tvrtki Lanište, koja je vlasnik Arene Zagreb, objavila 13. studenoga ove godine.

Arena Zagreb, kako je bilo navedeno i u oglasu, u dugoročnom je, 28-godišnjem zakupu od strane Zagrebačkog holdinga, a kroz projekt javno-privatnog partnerstva za podmirivanje zakupnine odgovorni su hrvatska Vlada (50 posto) i Grad Zagreb (50 posto).

Godišnja zakupnina Arene Zagreb iznosi 7,2 milijuna eura plus PDV, a zakupnik, odnosno Zagrebački holding ima pravo jednokratnog otkupa Arene nakon isteka sedme godine zakupa, i to za 80,4 milijuna eura.

Korištenje Arene Zagreb započelo je 26. prosinca prošle godine, a riječ je o dvorani koja ima 15.200 mjesta za sportske događaje, do 22 tisuće mjesta za koncerte.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika