16.12.2009. / 13:22

Autor: Hina

VIG u Hrvatskoj: U planu spajanje Heliosa i Cosmopolitan Lifea

U životnom osiguranju, Vienna Insurance Group, je s tržišnim udjelom od 18,1 posto, na prvom mjestu

Hans Raumauf, predsjednik NO Cosmopolitan lifea u Hrvatskoj (Foto:P. Spiola)Hans Raumauf, predsjednik NO Cosmopolitan lifea u Hrvatskoj (Foto:P. Spiola)Osiguravajuća kuća Vienna Insurance Group izvijestila je danas da tijekom sljedeće godine planira spojiti svoje hrvatske članice koncerna - Helios Vienna Insurance Group d.d. i Cosmopolitan Life Vienna Insurance Group - osiguranje d.d.

Na taj će način Vienna Insurance Group i u Hrvatskoj objediniti i snažnije iskoristiti sinergije, navodi se u priopćenju i podsjeća da je taj projekt pokrenut na razini cijelog koncerna još na proljeće 2009.

U priopćenju se najavljuje da će spojeno društvo ubuduće na hrvatskom tržištu osiguranja nastupati kao kompozitno društvo pod nazivom Helios Vienna Insurance Group d.d., te nuditi osigurateljna rješenja kako na području životnih tako i neživotnih osiguranja.

Četvrto mjesto na tržištu

Osim Heliosa i Cosmopolitan Lifea, koncern Vienna Insurance Group na hrvatskom tržištu osiguranja zastupaju i Kvarner Vienna Insurance Group d.d. te Erste osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

Kako se navodi, sva hrvatska društva koncerna zajedno, s udjelom od 8,3 posto, zauzimaju izvanredno četvrto mjesto na tržištu, dok je u životnom osiguranju, Vienna Insurance Group, s tržišnim udjelom od 18,1 posto, na prvom mjestu.

Vienna Insurance Group ima sjedište u Beču, a jedna je i od vodećih osigurateljnih grupacija u državama srednje i istočne Europe.

Na austrijskom tržištu Vienna Insurance Group pozicionirana je zajedno s društvima Wiener Staedtische Versicherung, Donau Versicherung i Sparkassen Versicherung.

Vezane vijesti

Cedevita uvjerljiva protiv Heliosa

Cedevita uvjerljiva protiv Heliosa

Košarkaši Cedevite bez ikakvih su poteškoća pobijedili Helios u utakmici 19. kola regionalne ABA lige. Slavili su Zagrepčani s 98-72. Došla je na taj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika