17.12.2009. / 14:42

Autor: Hina

Carlsberg povisio prognozu dobiti za 2009.

"Carlsberg procjenjuje da će rast zaliha pozitivno utjecati na operativnu dobit i povećati je za oko 300 milijuna kruna, te je u skladu s time povisio prognozu godišnje operativne dobiti za 2009.", stoji u priopćenju kompanije

Carlsberg očekuje dobre rezultateCarlsberg očekuje dobre rezultateDanski proizvođač piva Carlsberg povisio je u četvrtak prognozu godišnje operativne dobiti na najmanje 9,3 milijarde kruna (1,82 milijarde dolara), s ranije prognoziranih najmanje devet milijardi kruna, zahvaljujući rastu potražnje iz Rusije.

Kompanija u priopćenju objašnjava kako je odluka ruskog parlamenta iz studenog o podizanju trošarina na pivo za 200 posto od 1. siječnja 2010. rezultirala gomilanjem zaliha u ruskom distribucijskom sustavu u posljednjim mjesecima 2009., snažno povećavši Carlsbergove isporuke u Rusiju.

"Carlsberg procjenjuje da će rast zaliha pozitivno utjecati na operativnu dobit i povećati je za oko 300 milijuna kruna, te je u skladu s time povisio prognozu godišnje operativne dobiti za 2009.", stoji u priopćenju kompanije.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika