17.12.2009. / 15:01

Autor: Nacionalova redakcija

Vijeće Ekonomskog fakulteta raspravlja o smjeni dekana Tipurića

Zadnjih mjesec dana Uskok je proveo na Ekonomskom fakultetu istražujući poslovanje fakulteta s HEP-om, Dalekovodom i drugim poduzećima, a posebno mjesto u istrazi zauzela je i Ljetna škola koju su sami studenti nazivali "legalnom kupovinom ispita"

Dekan Ekonomskog fakulteta Darko TipurićDekan Ekonomskog fakulteta Darko TipurićNa osnovu zahtjeva rektora Sveučilišta u Zagrebu, Aleksa Bjeliša, na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta u Zagrebu raspravlja se o smjeni dekana Darka Tipurića, koji se pod istragom Uskoka našao zbog navodnog potpisivanja štetnih ugovora.

Zadnjih mjesec dana Uskok je proveo na Ekonomskom fakultetu istražujući poslovanje fakulteta s HEP-om, Dalekovodom i drugim poduzećima, a posebno mjesto u istrazi zauzela je i Ljetna škola koju su sami studenti nazivali "legalnom kupovinom ispita".

Provjerava se i sklapanje štetnih ugovora između HEP-a i Ekonomskog fakulteta "teških" više od milijun eura koje je potpisao Tipurić. HEP je navodno Tipuriću davao unosne poslove izrade menadžerskih ugovora koje je on naplaćivao oko 180 tisuća kuna po ugovoru. Međutim, isti ti ugovori mogu se besplatno naći na stranici udruge CROMA, odakle ih se može besplatno skinuti.

Bjeliš je, inače, u vrijeme kada se Tipurića počelo prozivati za aktivnosti zbog kojh je došao i pod istragu USKOK-a, osnovao povjerenstvo koje je trebalo ispitati sve materijale vezane uz te slučajeve.

Vezane vijesti

Tipurić: Sjednice NO Podravke bile su stresne i napete

Tipurić: Sjednice NO Podravke bile su stresne i napete

Bivši dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić posvjedočio je danas u nastavku suđenja u aferi "Spice" da su sjednice nadzornog odbora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika