17.12.2009. / 18:29

Autor: Ivica Medo

Video: Uvijek ista priča u Europi: Dinamo opet poražen na Maksimiru

U posljednjem kolu Europske lige zagrebački Dinamo na praznom Maksimiru izgubio je od Timisoare 2:1 i tako se oprostio od Europske lige s tri poraza na domaćem terenu i dvije pobjede u gostima

Milan Badelj (Foto: Igor Šoban)Milan Badelj (Foto: Igor Šoban)

Nogometaši Dinama izgubili su u Maksimiru 2-1 od rumunjske Timişoare u dvoboju posljednjega, šestog kola A skupine Europa lige.

Njime su igrači Krune Jurčića izgubili bilo kakve izglede za prolaz u 1/16 finala. U trenucima kad je u Zagrebu pao prvi gol, onaj Bucura u 67. minuti, Zagrepčanima je već bilo jasno da nemaju izgleda. Anderlecht je u Amsterdamu vodio protiv Ajaxa 3-0.

Nakon Bucura loptu je, samo u vlastitu mrežu, zabio Scutaru u 80. minuti nakon akcije Dinama po lijevoj strani. Rumunji su do kraja svejedno stigli pobijediti. Gol je zabio njihov drugi napadač, Dorin Goga.

Igrač utakmice bio je portugalski golman Rumunja Pedro Taborda, koji je skinuo više sjajnih prigoda Zagrepčana. Imali su, međutim, svojih prilika i gosti.

Utakmica se igrala po teškim uvjetima, na zaleđenom travnjaku i na minus tri Celzijeva stupnja. Na stadionu zbog UEFA-ine suspenzije nije bilo gledatelja.

Dinamo je ove sezone u Europa ligi izgubio sva tri domaća dvoboja.

Trener Ajaxa Martin Jol u za Nizozemce nevažan dvob s Anderlechtom na Amsterdam Areni nije izveo drugu momčad, ali jest nemotiviranu. Ajaxovih mladih zvijezda u prvom poluvremenu nije bilo nigdje pa su se Belgijci šetali njihovim 16-ercem.

Dva je vodeća gola, oba glavom, za sastav iz Bruxellesa zabio 16-godišnji tamnoputi belgijski centarfor Romelu Lukaku, da bi na 3-0 nakon konfuznih reakcija nekolicine domaćih obrambenih igrača povisio Jonathan Legear.

Tek je u 78. minuti, krasnim udarcem s ruba 16-erca iskosa s desne strane u suprotnu malu mrežicu, na 3-1 smanjio kapetan domaćih Urby Emanuelson.

Skupina A, 6. kolo:

Ajax – Anderlecht 1-3 (Emanuelson 77 / Lukaku 13, 22, Legear 43)

Dinamo – Timişoara 1-2 (Scutaru 80-ag / Bucur 67, Goga 84)

Ljestvica:

1. Anderlecht 6 3 2 1 9-4 11

2. Ajax 6 3 2 1 8-6 11

3. Dinamo Zagreb 6 2 0 4 6-8 6

4. Timişoara 6 1 2 3 4-9 5

LIVE IZVJEŠTAJ: DINAMO - TIMISOARA 1:2

U posljednjem kolu Europske lige zagrebački Dinamo na praznom Maksimiru dočekuje rumunjsku Timisoaru i ima priliku prvi put nakon 1970. dočekati proljeće u Europi.

Naime, Dinamo je treći u skupini A sa šest osvojenih bodova, dok drugoplasirani Anderlecht ima osam bodova, a prvoplasirani Ajax 11 bodova. Posljednja je Timisoara sa samo dva boda. Dvije prvoplasirane momčadi plasirat će se u idući krug natjecanja. Ajax je već osigurao prolaz dalje, a Dinamo i Anderlecht bore se za drugo mjesto.

Za prolaz "modrih" dalje moraju se ispuniti dva uvjeta: Dinamo mora pobijediti Timisoaru, a uz to Ajax mora pobijediti Anderlecht u Amsterdamu jer je Anderlecht u međusobnom skoru bolji od Dinama.

Dinamo odrađuje drugu utakmicu Uefine suspenzije i nakon susreta s Ajaxom ponovno neće imati podršku navijača.

Kruno Jurčić izvest će na teren očekivanu postavu u formaciji 4-2-3-1, dok će Ioan Sabau postaviti svoje igrače u klasičnih 3-5-2.

Teren je zaleđen, a trenutačna temperatura zraka na maksimirskom stadionu je - 2.

Do početka utakmice ostalo je desetak minuta.

Utakmica je počela.

2. minuta

Šansa za Dinamo u 2. minuti. Slepička je dobro pucao no lopta odlazi pokraj gola Timisoare.

8. minuta

Šansa za Rumunje. Bucur je po lijevoj strani sam ušao u šesnaesterac, ali Butina je dobro reagirao i nogom izbio loptu.

9. minuta

Minutu kasnije još jedna šansa za Timisoaru. Dobro je pucao glavom Bourceanu, no Butina se izvio izvadio loptu iz gornjeg desnog kuta.

U ovom trenucima Timisoara je bolja momčad.

11. minuta

Izgledna prilika za Dinamo. Sammir je probio po lijevoj strani, odigrao prizemnu loptu po zemlji, no Slepička ne stiže do nje.

U Amsterdamu je također 0:0, u tijeku je 13. minuta.

Promjena rezultata u Amsterdamu. Anderlecht od 14. minute vodi 1:0, strijelac Lukaku.

U međuvremenu Slepička je imao izglednu priliku, no nije dobro reagirao.

Dobra vijest za hrvatski nogomet stiže iz Beča. Rapid vodi protiv Celtica 2:0, a oba pogotka postigao je hrvatski reprezentativni napadač Nikica Jelavić.

Anderlecht je postigao i drugi pogodak u Amsterdamu. Belgijci sada vode 2:0, a strijelac je opet bio Lukaku u 23. minuti.

U tijeku je 39. minuta, nema promjena rezultata u Zagrebu i Amsterdamu. Dinamo i Timisoara igraju bez golova, a Anderlecht još uvijek vodi 2:0.

Anderlecht je postigao i treći pogodak. Sada je 3:0 za Belgijce, strijelac je Legear u 44. minuti. Izgleda da Pantelića i društvo neće slaviti "ceo Zagreb".

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Počelo je drugo poluvrijeme. U prvih pet minuta drugog dijela Dinamo dominira terenom, no bez izglednih šansi.

56. minuta

Najbolja šansa Dinama otišla je u nepovrat. Sammir je izveo korner, lopta se od nekog odbila i pala u peterac a Lovren je iz voleja šalje visoko preko vrata.

63. minuta

Sjajan udaraca Ibaneza iz slobodnog udarca s desne strane, no vratar Timisoare Taborda odlično brani. Lopta se ponovno odbila do Ibaneza koji prizemnim udarcem s vrha šesnaesterca stavlja na novu kušnju vratara rumunjske momčadi, no Taborda opet izlazi kao pobjednik i odbija loptu u korner.

Nakon kornera lopta je došla točno u noge Mandžukiću koji ima priliku pucati s desetak metara od gola Timisoare, ali Mandža komplicira i obrana Timisoare ga blokira.

GOOOL!!! 67. minuta, Bucur

Timisoara je povela 1:0 pogotkom Gheorghija Bucura. Snovi o europskom proljeću su odsanjani, Dinamo se vraća u surovu realnost.

Jurčić u 73. minuti uvodi u Tomečaka i Sivonjića umjesto Ibaneza i Slepičke.

Ajx je smanjio na 3:1 u 79. minuti, strijelac je Emanuelson

GOOOL!!! 80. minuta, Sivonjić

Sjajna lopta Moralesa izbacila je Sivonjića samog pred vratara Taborda, napadač Dinama puca po zemlji i Scutaru je zakucava u mrežu u pokušaju da spriječi pogodak.

GOOOL!!! 84. minuta, Goga

Nakon izrađene akcije Dorin Goga je jednu povratnu loptu proslijedio rezantnim udarcem s desetak metara od gola pokraj nemoćnog Butine u njegov desni kut.

KRAJ UTAKMICE

DINAMO - TIMISOARA 1:2

Zagreb: Stadion Maksimir

Glavni sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Pomoćni suci: Roberto Alonso Fernandez, Andreas Samper (Španjolska)

Strijelci: Sivonjić 80/Bucur 67, Goga 84

Dinamo: Butina - Ibanez (Tomečak 73), Lovren, Kovač, Etto - Vrdoljak, Badelj - Mandžukić, Sammir, Morales (Kramarić 81) - Slepička (Sivonjić 73)

Trener: Kruno Jurčić

Timisoara: Taborda - Scutaru, Nibombe, Mera - Maxim, Bourceanu, Alexa, Curtean (Goga 75), Stancu - Parks, Bucur (Mateu 87)

Trener: Ovidiu Ioan Sabau

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika