18.12.2009. / 16:41

Autor: Hina

EU-ova agencija za lijekove: Tamiflu i cjepiva protiv H1N1 sigurni

EMEA je također izvijestila da je antivirusni lijek Tamiflu, koji proizvodi farmaceutska tvrtka Roche, siguran za uporabu i učinkovit protiv virusa H1N1

Najmanje 26 milijuna ljudi iz zemalja EU-a cijepljeno je protiv virusa H1N1 te nisu zamijećene ozbiljnije nuspojave, izvijestila je skupina liječnika iz Europska agencija za lijekove (EMEA).

EMEA je također izvijestila da je antivirusni lijek Tamiflu, koji proizvodi farmaceutska tvrtka Roche, siguran za uporabu i učinkovit protiv virusa H1N1.

Agencija je izvijestila da je u EU-u do sada cijepljeno 26 milijuna ljudi. Oni su u razdoblju od svibnja do listopada cijepljeni Celvapanom, koji proizvodi tvrtka Baxter, Novartisovom Focetriom ili GlaxoSmithKlineovim Pandemrixom, a 13 milijuna pacijenata liječeno je Tamifluom.

"Prema posljednjim podacima o trima pandemijskim cjepivima i o antivirusnom lijeku Tamifluu, nema ozbiljnijih neočekivanih nuspojava. Najčešće reakcije koje su nam prijavljene nisu zabrinjavajuće i očekivane su", stoji u priopćenju EMEA.

Vezane vijesti

Eksperimentalno cjepivo za hepatitis C pokazuje prve rezultate

Eksperimentalno cjepivo za hepatitis C pokazuje prve rezultate

Novo cjepivo protiv hepatitisa C, kronične bolesti jetara, u prvim je fazama kliničkog ispitivanja na ljudima pokazalo obećavajuće rezultate,… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 18.12.09. 17:00

Umjesto što prenosite krajnje gluposti,radije se potrudite pronaći mikročip u cjepivu,pa to objavite ekskluzivno prvi u svijetu.uz mafijaše,homoseksualce i ostale,to bi bila vijest.FDA i EU agencija za lijekove su supermarket iluminata u koje ulaze i rade što hoće i kad hoće.samo do kada i tko će reći prvi dosta!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika