18.12.2009. / 23:58

Autor: Ana Smrečki

Izgubljeni spor Nove TV: Hlo ipak neće morati platit 222 tisuće kuna

Hloverka će se pojaviti na Prisavlju u ponedjeljak, kada će nazočiti sjednici programskog vijeća HRT-a. Tada bi joj trebao biti predan zahtjev za očitovanje o prijedlogu bivšeg ravnatelja HTV-a Blage Markote o njezinu razrješenju s mjesta glavne urednice Informativnoga programa HTV-a. Ona ima sedam dana za svoje očitovanje

Hloverka Novak SrzićHloverka Novak SrzićŠefica informative Nove TV nakon prelaska na Novu TV, sa 'socijalne' javne televizije ipak neće morati platiti HRT-u odštetu od oko 222 tisuće kuna. Naime, Hloverka Novak Srzić nepravomoćno je dobila spor protiv HRT-a, kojem neće morati platiti 221.141 kunu odštete jer je u siječnju 2007. dala otkaz i otišla raditi na konkurentsku Novu TV, piše Večernji list.

Prema presudi zagrebačkog Općinskog građanskog suda Hlovreki se tužba odbija, pa nije dužna platiti penale od 25.000 eura zbog kršenja ugovora o radu. Prema njemu se nije smjela u roku od godinu dana od prestanka rada na HRT-u zaposliti kod konkurentske televizije.

Popularna 'Hlo' neće morati platiti ni 36.580 kuna odštete koliko je HRT tražio za samovoljni prelazak s voditeljske pozicije emisije 'Otvoreno'. Sud naime, smatra da je to učinila u dogovoru s poslodavcem, koji je ubrzo angažirao druge osobe za iste poslove.

Hlo se vraća u ponedjeljak na Prisavlje

Tadašnji ravnatelj HRT-a Mirko Galić takvoj se odluci nije protivio, pa to 'de facto' ne znači da je samovoljno prestala uređivati emisiju Otvorno. «Prema Zakonu o radu zabrana tržišne utakmice ne obvezuje zaposlenika ni u slučaju kada poslodavac nije preuzeo obavezu da će radniku za vrijeme zabrane isplaćivati polovicu plaće, a to HRT nije napravio», piše u obrazloženju presude.

Šefica informative HRT-a, koja je zbog bolovanja čak i izbjegla svoju eventualnu smjenu, kao i njezini donedavni suradnici, sa Sutlićem na čelu, jučer je gotovo cijeli dan bila na pretragama u poliklinici Sunce. Hloverka će se pojaviti na Prisavlju u ponedjeljak, kada će nazočiti sjednici programskog vijeća HRT-a. Tada bi joj trebao biti predan zahtjev za očitovanje o prijedlogu bivšeg ravnatelja HTV-a Blage Markote o njezinu razrješenju s mjesta glavne urednice Informativnoga programa HTV-a. Ona ima sedam dana za svoje očitovanje.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
11/12/09

excalibur, 19.12.09. 15:12

Hlo želim ti dobro zdravlje.....i da te moje oči više ne vide!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika