21.12.2009. / 17:41

Autor: Andrea Belin

Cameronov "Avatar" za vikend zaradio 73 milijuna dolara

Bolju zaradu spriječila je snježna oluja na Istočnoj obali SAD, koja je smanjila posjet kinima, a slično je bilo i u onim dijelovima Europe zahvaćenim snježnim nevremenom. Unatoč tome "Avatar" je ipak zabilježio drugi najbolji start za film koji počinje s prikazivanjem u prosincu

James CameronJames CameronSlavni redatelj James Cameron postigao je još jedan nevjerojatan uspjeh. Naime, njegov film "Avatar" u produkciji Twentieth Century Fox-a, u prvom je vikendu prikazivanja u SAD-u zaradio 73 milijuna dolara, a u svijetu ukupno 232,2 milijuna dolara, prema podacima s Yahoovog - Box Office Chartsa.

Bolju zaradu spriječila je snježna oluja na Istočnoj obali SAD, koja je smanjila posjet kinima, a slično je bilo i u onim dijelovima Europe zahvaćenim snježnim nevremenom.

"Avatar" je ipak zabilježio drugi najbolji start za film koji počinje s prikazivanjem u prosincu, kada prvi vikendi nemaju toliku posjećenost, ali je kasnije prikazivanje unosnije, zbog božićnih i novogodišnjih blagdana.

Dok fimovi obično mogu očekivati trostruku zaradu u odnosu na početni vikend, zarada onih koji startaju na kraju godine može se učevorostručiti ili upetorostručiti.

"Avatar" ima nešto bolji početak od 72.6 milijuna dolara koji je zabilježio "The Lord of the Rings: The Return of the King" Petera Jacksona, u svom prvom vikendu. Ukupan prihod tog filma u SAD-u bio je 377 milijuna dolara.

Prethodni film Jamesa Camarona "Titanik", apsolutni je rekorder u povijesti filma s 1,8 milijardi dolara zarade u svijetu.

Vezane vijesti

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Izvršni direktori Googlea Larry Page i Eric Schmidt, te filmaš James Cameron, uložit će goleme iznose novca u istraživanje i eventualno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika