21.12.2009. / 23:31

Autor: Ana Smrečki

HDZ protiv Bajića: Sabor mu odbio kandidate za Državno odvjetničko vijeće

U Državno odvjetničko vijeće s preporukom DORH-a izabrana su tek dva od šest kandidata, što se pojašnjava kao poraz struke pred političkim mišljenjem. Upućeni poručuju da se radi o trendu kojim, iz pozadine upravlja Vladimir Šeks

Mladen BajićMladen BajićGlavni državni odvjetnik Mladen Bajić predložio je saborskom Odboru za pravosuđe kandidate Državnog izbornog vijeća, no HDZ ih sa svojim koalicijskim partnerima nije izabrao. Prvi je to puta da je Sabor, koji inače imenuje spomenute kadrove, odbio prijedlog Državnog odvjetništva, odnosno Mladena Bajića, pa mediji pišu da se radi o presedanu.U Državnom odvjetničkom vijeću sjedi 11 članova, od kojih sedmero predlažu državna odvjetništva. Sada se izabire šest članova iz redova odvjetništva kojima je istekao mandat.

Radi se o trendu kojim upravlja Vladimir Šeks

Jutarnji list piše da je od preporučenih šest kandidata Sabor, uz pomoć SDP-a prihvatio samo dvojicu, Darka Kliera i Darka Karlovića. Zanimljivo, Josip Čule, zamjenik glavnog državnog odvjetnika, nije izabran za člana Državnog odvjetničkog vijeća. Saborska većina izabrala je pak Višnju Lončar, zamjenicu glavnog državnog odvjetnika, poznatiju po progonu tjednika Feral Tribune. Za nju se nagađa da je pak bliska potpredsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu.

U Državno odvjetničko vijeće izabrani su i Zvonko Kuharić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Osijeku i Željko Krpan, iz istog županijskog odvjetništva, Tanja Šušak iz zagrebačkog županijskog odvjetništva te Jozo Jurčević. U Državno odvjetničko vijeće s preporukom DORH-a izabrana su tek dva od šest kandidata, što se pojašnjava kao poraz struke pred političkim mišljenjem. Upućeni poručuju da se radi o trendu kojim, iz pozadine upravlja Vladimir Šeks.

Vezane vijesti

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas kako Hrvatsku u budućnosti vidi kao demokratsku,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika