22.12.2009. / 10:01

Autor: Renato Baretić

Apokalipsa jučer, danas, sutra: Sumanuta maštarija o Kalmetinoj odgovornosti

Bi li ministru Kalmeti, tom pravedniku među izrodima, palo na pamet da podnese neopozivu ostavku? Ili bi, nakon što - sneno pjevušeći nešto Grdovićevo - zakopča pidžamu, i toga dana mirno legao i zaspao, blaženo ne znajući ni za koju pizdariju u svom resoru, niti za ikakvu profesionalnu odgovornost s njom u vezi?

Nagibni vlak za Split na čvoru Ogulin naletio je na radnike koji su jeftinim, neodgovarajućim antifrizom štrcali tračnice; sedmero je ljudi poginulo na licu mjesta, osamnaestero ih se još bori za život. Od siline udara jedan je vagon, srećom prazan, odletio sve do sjevernog portala tunela Mala Kapela, usmrtivši pritom vozača tegljača crnogorskih registracijskih oznaka te oljuštivši tridesetak metara skupocjene unutarnje pozlate desne cijevi tunela.

Kad je, nekoliko sekundi kasnije, u Ogulinu na poprište nesreće, brzinom većom od dopuštene, naletio i teretni vlak iz Rijeke, odbojnik njegova zadnjeg vagona, prema do sada dostupnim saznanjima, poletio je uvis oko šest tisuća metara te istom prigodom fatalno oštetio lijevo krilo zrakoplova Croatia Airlinesa na uobičajeno zakašnjelom letu za Rim. O sudbini 87 putnika i članova posade još se nagađa, zasad je poznato tek to da je rep aviona pao na pramac trajekta Jadrolinije na redovitoj liniji Valbiska - Merag, uslijed čega je plovilo za nekoliko minuta potonulo na dno Jadrana, zajedno sa svih petnaest putnika i članova posade.

Poremećena putanja

Plimni val što je istom prigodom nastao slomio je južni potporanj dužega kraka Krčkog mosta, te su najmanje tri autobusa, dva tegljača s prikolicama i sedam osobnih vozila završila na dnu Kvarnerskog zaljeva. Za nevolju, u neposrednoj su se blizini mosta u tom trenutku našla i tri ribarska broda kojima nije bilo pomoći u usključalome moru.

Prema nekim još neprovjerenim informacijama, krhotine iz Ogulina, iz zraka i s Krka ozbiljno su oštetile čak i dva geostacionarna komunikacijska satelita, u čemu bi mogao ležati razlog iznenadnog prekida televizijskih i internetskih veza Hrvatske s ostatkom svijeta, ali i sudara dvaju autobusa, češkog i poljskog, na čvorištu Dugopolje - navodno su se oba neiskusna vozača odveć uzdala u svoje GPS-uređaje.

U tom je sudaru, srećom, tek tridesetak osoba lakše ozlijeđeno a samo dvoje teže, no stvarnu zabrinutost izaziva dojava našoj redakciji (netko ipak, očito, ima sreće sa sms-om!) da su dijelovi gorespomenutih satelita nekoliko sati kasnije udarili o Mjesečevu površinu i osjetno mu poremetili putanju.

Sumanuta maštarija

Tu teoriju neposredno potvrđuju naši dopisnici iz primorja, koji javljaju da se, umjesto popodnevne plime, more naprasno povuklo sve do najbližih otoka. Postavljačima temelja za Pelješki most to znatno olakšava posao ali, kako doznajemo, svi su se radnici, ne hajući odveć za mehanizaciju, prestrašeno povukli na vrhove poluotoka, iščekujući golemi plimni val, prije ili kasnije...

Ovo je bila, dakako, tek sumanuta maštarija. A opet, recite i sami, kad bi se uistinu ostvarila, bi li i tad ministru Kalmeti, tom pravedniku među izrodima, palo na pamet da podnese neopozivu ostavku? Ili bi, nakon što - sneno pjevušeći nešto Grdovićevo - zakopča pidžamu, i toga dana mirno legao i zaspao, blaženo ne znajući ni za koju pizdariju u svom resoru, niti za ikakvu profesionalnu odgovornost s njom u vezi?

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
19/12/09

tricycle, 22.12.09. 13:13

Zato ću glasti za Ivu Josipovića.


registracija
16/11/09

simo, 22.12.09. 21:55

Navodno je i jedan djelatnik HŽ-a vidno alkoholiziran još za radnog vremena,dolaskom doma istukao suprugu.Drugi je pak svojim starim automobilom zapeo za susjedovu ogradu i polomio stup.Ja smatram, a nisam jedini tu ste i vi novinari a i SDP, da bi Kalmeta radi tih incidenata trebao podnjeti ostafku.A ova radikalnija struja Yugosanjara potegnula bi pitanje i dugogodišnje kazne na Gologm otoku.Pritom bi usput kaznili i nekoliko crkvenih velikodostojnika ukolkio i oni spadaju u Kalmetin resor..


registracija
16/11/09

simo, 22.12.09. 21:56

ostav


registracija
15/10/09

deus, 23.12.09. 08:46

o.k simo, jasno je da karikiras...ali prema tebi, cemu onda sluze ministri i koja je njihova funkcija te odgovornost? za neki klinac moraju biti povlasteni i dobivati toliku placu. nitko ne kaze da mora svakog pojedinog radnika u svojim resorima nadzirati, ali neki svojim pressingom i uopce prisutnoscu te kontrolom, moglo bi se uvesti reda. ali ne! pa hocu i ja takav posao...placa do jaja, odgovornost nikakva...


registracija
15/10/09

deus, 23.12.09. 08:49

i gdje si ti u ovom clanku procitao ista o yugosanjarstvu? ma mislim, nevjerovatni ste ljudi...zadojeni ko janjci (sada vec stare ovcurine) i uz to jos i lobotomirani, da slucajno ne mislite...jer naravno, cim netko napise nesto protiv ministra u 'adezeu, odmah se nekako indirektno i crkvu napada, jer ne mozes biti 'rvat, ako nisi katolik. pa ako bas hoces, i crkveni velikodostojnici bi imali za sto odgovarati, ali ne na racun Kalmete, nego na vlastiti.


registracija
27/8/09

Lujo1, 23.12.09. 10:36

simo, 22.12.09. 21:56 - e moj simo, simo od 1991. se više u RH ne veli "ostav" - hajd raspitaj se malo za hrvatsku vojnu terminologiju, bre!!


registracija
23/12/09

Damien, 23.12.09. 16:52

To da Kalmeta ne želi dati ostavku je već svima trebalo biti jasno; ta osoba je lišena morala, poštenja i poštenog rasuđivanja. On je obični kriminalac kao i njegov bivši vozač raketar za kojeg je poslije rekao da nije imao pojma čime se bavi.
Ono što zabrinjava je da se USKOK nije podrobnije pozabavio njime i stavio mu lisice na ruke, ali ako neće naši i Jaca onda će mu OLAF staviti lisice i gospodin će ravno u Remetinec!


registracija
11/12/09

excalibur, 24.12.09. 06:27

Kaljmeta je moj idol! On samo dela....dela....i dela....a neki neodgovorni pojedinci (prikriveni komunisti?) ga stalno špotaju. Fuj....šuftovi jedni!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika