22.12.2009. / 08:30

Autor: Martina Čizmić

Mercator preuzeo Getro, a u Sloveniji radnike tjera na prisilni godišnji

"Radi se o unutarnjoj organizaciji, posljedica koje je i zatvaranje nekih radnih mjesta. Ne smanjujemo broj prodavača, nego racionaliziramo režijska radna mjesta", potvrdili su u Mercatoru

Radnicima u Getrou nije svejedno kad čuju što se događa u SlovenijiRadnicima u Getrou nije svejedno kad čuju što se događa u SlovenijiSlovenski trgovački lanac Mercator ovih je dana poslao 68 omotnica svojim radnicima u Sloveniji u kojima ih obavještava da su poslani na polugodišnji godišnji odmor 'zbog racionalizacije'. Uz pismo o izvanrednom godišnjem odmoru koji radnici moraju prihvatiti, savjetovano im je i da počnu tražiti novi posao.

Kako piše Večernji list, u Mercatoru su potvrdili da je dio radnika na izvanrednom plaćenom, ali ipak prisilnom godišnjem odmoru, ali ističu kako nije riječ o otpuštanju.

Reorganizacija, a ne otpuštanje

"Radi se o unutarnjoj organizaciji, posljedica koje je i zatvaranje nekih radnih mjesta. Ne smanjujemo broj prodavača, nego racionaliziramo režijska radna mjesta", potvrdili su za Večernji u Mercatoru.

Dodali su i kako je takva reorganizacija odgovor na sve veću uključenost u međunarodno tržište i potrebnu elastičnost poslovanja. Zato su sve poslovne funkcije koncerna odvojili od operativnih i osnovali još dva poduzeća, Intersport ISI i Modiana, koji će funkcionirati u sustavu Mercator grupe.

Cijela priča ne bi bila toliko zanimljiva da upravo kad su slovenski radnici dobili lijepo upakirano pismo da si počnu tražiti novi posao u isto vrijeme Mercator u Hrvatskoj nije kupovao Getro. Stoga ne čudi da su i hrvatski radnici oprezni i sa strahom iščekuju hoće li i oni biti poslani na godišnji odmor po naredbi.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika