22.12.2009. / 17:59

Autor: Totalsport

Hrvatski bob četverosjed plasirao se na ZOI

Nakon američke turneje i sedam utrka na Amerika Cupu, hrvatski bob četverosjed plasirao se na Zimske olimpijske igre u Vancouveru, od 12. do 28. veljače 2010., iako se službena potvrda očekuje 17. siječnja

Hrvatska posada nastupit će na ZOIHrvatska posada nastupit će na ZOINakon američke turneje i sedam utrka na Amerika Cupu, hrvatski bob četverosjed plasirao se na Zimske olimpijske igre u Vancouveru, od 12. do 28. veljače 2010., iako se službena potvrda očekuje 17. siječnja.

Bob četverosjed, u sastavu Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Igor Marić i Andras Haklits, u SAD su otišli s ciljem ispunjenja olimpijske norme, a trenutačno zauzimaju 27. mjesto, što je među trideset posada koje imaju pravo nastupa na ZOI.

Naime, prema sustavu kvalifikacija za ZOI Vancouver, normu ostvaruje 30 posada boba četverosjeda prema FIBT rankingu u sezoni 2009/2010. i to tri države po tri posade, sedam država po dvije posade i sedam država po jednu posadu. Kvalifikacijska natjecanja su Svjetski kup, Europa Cup i Amerika Cup, a hrvatska posada imala je pravo nastupa na Europa Cupu i Amerika Cupu, a za FIBT ranking se računa sedam najboljih rezultata u sezoni 2009/2010.

Hrvatskom bobu četverosjedu još predstoji nastup na Europa Cupu 17. siječnja 2010. u Cesani (Italija), kada se i zatvara lista olimpijskih kvota, a naši konkurenti za nastup na ZOI su Srbija, Lihtenštajn i Japan koji imaju vrlo male šanse za osigurati nastup u Vancouveru kroz kvalifikacijsko natjecanja u Cesani.

Hrvatski olimpijski odbor predviđa da će u Vancouveru nastupiti 18 sportaša, od čega deset u alpskom skijanju, dva u bitalonu, dva u nordijskom skijanju i četiri u bobu, a 26. siječnja 2010. znat će se konačan sastav hrvatske olimpijske delegacije.

Vezane vijesti

Službeno: Tokio podnio kandidaturu za domaćinstvo OI 2020.

Službeno: Tokio podnio kandidaturu za domaćinstvo OI 2020.

- Želimo organizacijom Olimpijskih igara dokazati da je opravak od prirodne katastrofe, prozročene potresom i tsunamijem 11. ožujka, moguć – rekao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika