23.12.2009. / 21:46

Autor: Totalsport

Marca: Ronaldo je bolji od Messija

Da je Cristiano Ronaldo kompletniji nogometaš od Lionela Messija, ustvrdio je komparacijom tog dvojca španjolski sportski dnevnik Marca

Cristiano RonaldoCristiano RonaldoDa je Cristiano Ronaldo kompletniji nogometaš od Lionela Messija, ustvrdio je komparacijom tog dvojca španjolski sportski dnevnik Marca.

Podsjetimo da je Messi proglašen najboljim svjetskim nogometašem za 2009. u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), kao i da je ove godine ponio nagradu France Footballa, Zlatnu loptu, za nogometaša koji je na najbolji način obilježio godinu.

Tijekom sezone 2008/09 je argentinski vođa Barcelone zabio 38 golova u 51 odigranoj utakmici i predvodio je katalonskog giganta do rekordnih šest trofeja (španjolsko prvenstvo, Kup kralja, Liga prvaka, španjolski i europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo). Sakupio je 1047 bodova u FIFA-inom izboru za najboljeg na čijem je drugom mjestu ostao upravo Realov Portugalac Ronaldo s 352 boda.

Kako bilo, po mišljenju Marce, kompletniji igrač je Ronaldo koji je nadjačao Messija u šest od ukupno deset kategorija u kojima su se uspoređivale vrijednosti tih nogometaša.

Pobjednika komparacije su odlučile igre za reprezentaciju u kojima se navodi da Messi tu nije do kraja dorečen, dok Ronaldo svaku utakmicu igra uz dojam "da može biti na najvišoj razini".

Usporedba Cristiana Ronalda i Lionela Messija:

Momčadska igra

Cristiano Ronaldo 7

Messi 8

Individualna tehnika

Cristiano Ronaldo 9

Messi 9

Tjelesne karakteristike

Cristiano Ronaldo 10

Messi 7

Brzina i kretanje

Cristiano Ronaldo 9

Messi 8

Dribling

Cristiano Ronaldo 8

Messi 10

Udarac po golu

Cristiano Ronaldo 9

Messi 8

Dodavanje

Cristiano Ronaldo 9

Messi 9

Razmišljanje u igri

Cristiano Ronaldo 9

Messi 7

Karakteristike vođe

Cristiano Ronaldo 9

Messi 7

Slobodni udarci i jedanaesterci

Cristiano Ronaldo 9

Messi 7

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika