24.12.2009. / 13:41

Autor: Hina

Lukoil prognozira pad neto dobiti u 2009. za 34 do 45 posto

U prosincu je Lukoil, vlasnik čijeg je 20-postotnog udjela američki naftni div ConocoPhillips, srezao dugoročne proizvodne ciljeve kako bi ih uskladio sa slabijom potražnjom u Europi i prikupio dovoljno gotovine za isplatu viših dividendi

Vagit AlekperovVagit AlekperovRuska najveća naftna kompanija u privatnom vlasništvu Lukoil očekuje pad neto dobiti u ovoj godini za 34 do 45 posto zbog nižih cijena nafte, kazao je njezin izvršni direktor u izjavi za rusku državnu televiziju.

"Dobit se smanjila ali se u međuvremenu stabilizirala i nadamo se da ćemo godinu završiti s neto dobiti u visini pet do šest milijardi dolara", rekao je Vagit Alekperov.

Druga godina za redom s nižom dobiti

Druga po veličini ruska naftna kompanija prošlu je godinu završila sa četiri posto nižom dobiti u odnosu na 2007., u visini 9,1 milijardu dolara. U razdoblju od siječnja do kraja rujna ove godine dobit joj se smanjila na 5,3 milijarde dolara, u usporedbi s 10,8 milijardi u istom razdoblju lani.

U prosincu je Lukoil, vlasnik čijeg je 20-postotnog udjela američki naftni div ConocoPhillips, srezao dugoročne proizvodne ciljeve kako bi ih uskladio sa slabijom potražnjom u Europi i prikupio dovoljno gotovine za isplatu viših dividendi.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika