24.12.2009. / 13:44

Autor: Nacionalova redakcija

Izgubljena bitka: Trgovački sud pokrenuo stečaj Pevecove tvrtke

Današnjom je odlukom Zdravko Pevec izgubio i posljednju šansu u kupovanju vremena ne bi li izbjegao stečaj

Višnja i Zdravko PevecVišnja i Zdravko PevecDanas točno u podne predsjednica Trgovačkog suda Branka Pleskalt objavila je rješenje o pokretanju stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. za usluge, proizvodnju i trgovinu Bjelovar.

Predsjednica je imenovana za stečajnog suca, a dužnost stečajnog upravitelja povjerena je Darku Šketu. Ispitno izvještajno ročište na kojem će biti raspravljene prijave potraživanja vjerovnika i donesene odluke o daljnjem odvijanju stečajnoga postupka na Trgovačkom sudu u Bjelovaru zakazano je za 9. ožujka 2010. godine.

Višnja i Zdravko Pevec u roku od tri dana koji im je određen na ročištu održanom na Trgovačkom sudu u Bjelovaru u ponedjeljak, 21. prosinca, nisu priložili vjerodostojnu ispravu kojom bi dokazali postojanje strateškoga partnera spremnoga za pristupanje dugu.

Današnjom je odlukom Zdravko Pevec izgubio i posljednju šansu u kupovanju vremena ne bi li izbjegao stečaj.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 24.12.09. 17:46

Žao mi je Peveca.
Mislim da je precjenio svoje sposobnosti,na žalost mnogih zaposlenih u firmi Pevec.Ali vjerovali ili ne,ima u našem društvu i onih koji sada likuju i vesele se toj golemoj nesreći.
Za njih su Pevec,Kerum,Fižulić i ostali koji se bave velikim ulaganjima i dionicama lopovi i kriminalci.Ali Luka Raić nije,zato jer ga novinari ne prozivaju a i slikao se sa predsjednikom na odlasku.


registracija
30/9/09

davor12345, 24.12.09. 21:26

I meni ih je žao!


registracija
25/5/06

QWERTY11, 25.12.09. 08:37

Ne veselim se tome sto je Pevec propao ali se neobicno veselim tome sto je otisao u stecaj kada je vec propao. Naime, drago mi je da mi porezni obveznici ne moramo pokrivati privatni dug privatne firme. Nije dobro radio posao i propao je i to je upravo onako kako treba biti u zdravoj ekonomiji. Tko lose radi propada, tko dobro radi ide naprijed. Nije ni Pevec plakao za brojnim autoprijevoznicim koje je bacio u stecaj kada je kupio onih svojih 100-200-300 slepera pa necu ni ja za njim. Uostalom Pevec nije nista proizvodio nego je samo trgovao. Kupis lopatu u Njemackoj, prodas je u Hrvatskoj. Sada ce netko drugi uvoziti lopate iz Njemacke i prodavati ih u Hrvatskoj. Tko treba lopatu kupiti ce ju ili u Pevecu ili negdje drugdje. Za sve nas nikakva steta, samo za bedastog Peveca i one kretene managere iz Samoborke i ostalih dobavljaca koji su za svoje managerske place od 40.000 kn doveli svoje firme pred stecaj jer su Pevecu davali robu po godinu dana a da im ovaj nije placao. KRETENI a jos veci oni koji su ih zaposlili. Sada ce nam svi oni plakati kako je od drzavnog znacaja da ih se izvuce iz stecaja. To je samo znacajno za vas dzep, a za nas je znacajno da odete u stecaj a ne da mi placamo vase dugove.


registracija
25/5/06

QWERTY11, 25.12.09. 08:38

Osim toga, Pevecovi mogu uvijek zivjeti od njenih koncerata ...... placao bi narod da je sada vidi kako pjeva sa suzama u ocima.


registracija
15/11/06

rimaz, 25.12.09. 11:10

Pevec je propao zato što nije znao raditi. U njegovim dućanima se obilato kralo i odvozilo. To su radili i kupci i radnici, čak i udruženo. A on sve to skupa "iz garaže" nije znao niti mogao kontrolirati. S toga, bolje da je propao. U protivnom bi napravio još više zla radnicima i državi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika