25.12.2009. / 17:08

Autor: Ivica Medo

Safet Sušić naslijedit će Ćiru na mjestu izbornika BiH

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, službeno najbolji nogometaš prošlog stoljeća Bosne i Hercegovine Safet Sušić - Pape nasljedit će Miroslava Blaževića Ćiro na mjestu izbornika nogometne reprezentacije BiH

Safet SušićSafet SušićPrema još uvijek ne potvrđenim informacijama, službeno najbolji nogometaš prošlog stoljeća Bosne i Hercegovine Safet Sušić - Pape naslijedit će Miroslava Blaževića Ćiru na mjestu izbornika nogometne reprezentacije BiH.

Predsjedništvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, zajedno sa predsjednicima entitetskih saveza, dogovorilo je sve detalje sa Safetom Sušićem, kako bi ovaj već naredne sedmice bio i službeno imenovan za novog izbornika Bosne i Hercegovine, potvrdio je za SportSport.ba izvor blizak NSBiH.

Nije tajna da je Sušić bio favorit većine čelnika NSBiH, koji je s bivšim nogometašom Sarajeva i Paris SG-a već obavio sve potrebne razgovore, a Sušić je pristao voditi reprezentaciju BiH.

Službena potvrda ove informacije trebala bi doći na sjednici Izvršnog odbora NSBiH, na kojoj će, kako tvrdi izvor portala SportSport.ba, jednoglasno biti prihvaćen prijedlog da se Sušić imenuje novim izbornikom. Sjednica IO zakazana je za utorak, 29. prosinca i tada će, kako stvari stoje, BiH dobiti novog izbornika.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika