26.12.2009. / 16:59

Autor: Ivica Medo

Bomba iz Splita: Talijanski milijarder Luciano Benetton kupuje Hajduk?

Gradonačelnik Splita Željko Kerum navodno pregovara s talijanskim milijarderom i vlasnikom svjetski poznate kompanije Benetton - Lucianom Benettonom o prodaji većinskog paketa dionica Hajduka, vijesti su koje stižu iz Splita iz dobroobavještenih izvora

Luciano BenettonLuciano BenettonGradonačelnik Splita Željko Kerum navodno pregovara s talijanskim milijarderom i vlasnikom svjetski poznate kompanije Benetton - Lucianom Benettonom o prodaji većinskog paketa dionica Hajduka, vijesti su koje stižu iz Splita iz dobroobavještenih izvora.

U toj kupoprodaji Gradu Splitu bi ostao kontrolni paket od 25 posto plus jedna dionica.

Jedan od kandidata za preuzimanje većinskog paketa dionica je i Jako Andabak, trenutačno najveći pojedinačni dioničar, bilo kao samostalni investitor ili zajedno s partnerima iz tvrtke "Napred bili", no čini se da je Kerum skloniji ideji da u Hajduk uđe poznati talijanski biznismen.

Trenutačna vrijednost Hajduka procijenjena je na 268 milijuna kuna, a Grad Split u svome vlasništvu ima dionice u vrijednosti od 140 milijuna kuna. Odluku o prodaji većinskog paketa treba donijeti Gradsko vijeće Splita.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika