27.12.2009. / 16:03

Autor: Hina

GONG o izborima: Do 14 sati 'manji broj kritičnih situacija'

GONG današnje izbore promatra diljem Hrvatske na uzorku od 10 posto biračkih mjesta odabranih statističkom metodom, u Bosni i Hercegovini s 11 pokretnih ekipa te u SAD-u i Švicarskoj

GONG je izvijestio da glasovanje na većini biračkih mjesta u Hrvatskoj i dalje teče bez većih problema te u skladu s procedurom, a promatrači su rad biračkih odbora ocijenili dobrim, osim na dvadesetak biračkih mjesta koja nisu propisno uređena, na kojima birački odbor ne poznaje proceduru ili je krši.

Promatrači GONG-a izvijestili su o slabijem odzivu birača te dojavili "manji broj kritičnih situacija", stoji u priopćenju GONG-a o stanju na biralištima do 14 sati na temelju izvješća s 451 biračkog mjesta.

S birališta u BiH stižu slična izvješća, a počinju i gužve na biračkim mjestima zbog procedure vezane uz izdavanje prethodne suglasnosti i potvrda za glasovanje, dodaje se.

Primljeni su i pozivi građana u vezi s glasovanjem bolesnih i nemoćnih osoba te kršenjem izborne šutnje, o čemu će se izvijestiti na kraju izbornog dana, te u vezi s problemom vezanim uz popis birača.

Bilo je i poziva građana koji se raspituju o mogućnosti glasovanja izvan mjesta prebivališta budući da nisu znali da je prošao rok u kojem su se trebali prijaviti. GONG ocjenjuje da građani su tim u vezi nisu bili dovoljno informirani.

Birači su javljali i da su bez informacija o tome promijenjene adrese biračkih mjesta pa nisu znali gdje trebaju ići glasovati.

GONG današnje izbore promatra diljem Hrvatske na uzorku od 10 posto biračkih mjesta odabranih statističkom metodom, u Bosni i Hercegovini s 11 pokretnih ekipa te u SAD-u i Švicarskoj.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika