28.12.2009. / 12:08

Autor: Martina Čizmić

DIP objavio službene podatke: Hrvatska bira između Jospiovića i Bandića

"Zabilježene su tek minimalne promjene koje se odnose na drugu decimalu. Ni na koji način nije došlo do promjene redosljeda i odnosa između kandidata", rekao je Hrvatin

Branko HrvatinBranko HrvatinTočno u podne Državno izborno povjerenstvo objavilo je konačne rezultate prvog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Kako je na konferenciji za novinare pojasnio predsjednik DIP-a Branko Hrvatin, obrađena su sva biračka mjesta u zemlji i inozemstvu te se konačni rezultati ne razlikuju od prvih privremenih rezultata.

"Zabilježene su tek minimalne promjene koje se odnose na drugu decimalu. Ni na koji način nije došlo do promjene redosljeda i odnosa između kandidata", rekao je Hrvatin.

Također je istaknuo kako će danas tijekom dana DIP donijeti odluku o eventualnom ponavljanju izbora na jednom biračkom mjestu u Kravarskom na kojem je pogreškom biračkog odbora dopušteno glasovanje osobi istog imena i prezimena ali drugačije godine rođenja, koja je trebala glasovati na drugom biračkom mjestu u istome gradu.

Izvijestio je i kako će sutra već biti izdana uputa za tiskanje glasačkih listića za drugi krug izbora, koji će se potpom zajedno s popratnim materijalom poslati u najudaljenija glasačka mjesta.

BIH ovaj put nije presudila

Na novinarsko pitanje, da li je glasovanje u BiH utjecalo na rezultat izbora, Hrvatin je rekao kako su razlike u dobivenim glasovima u BiH veće od glasova koje su kandidati dobili u Hrvatskoj.

"Zaključak je poprilično jasan", rekao je Hrvatin.

Dodao je kako ni na jednom mjestu nije zabilježen odaziv od 100 posto, ali ni izostanak odaziva.

Podsjetimo, drugi krug zakazan je za 10. siječnja 2010.

Vezane vijesti

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je danas u podne da je do 11 sati na referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika