28.12.2009. / 12:15

Autor: Andrea Belin

Dijeta s mandarinama: U 4 dana smršavite 4 kilograma

Ovo je idealno sezonsko voće koje će vam pomoći u skidanju kilograma koje ste prikupili tijekom blagdana. Osim što ćete skinuti masne naslage, zbog velike količine vitamina, odlično ćete se osjećati

Prvi dan

Doručak: 100 ml jogurta pomiješajte s tri isjeckane suhe šljive koje ste predhodno držali u soku od mandarina, jednom nacjeckanom mandarinom, jabukom i tri žlice pahuljica po vlastitom izboru.

Ručak: Na maslinovom ulju ispecite dva pileća batka koje ste predhodno začinili solju, paprom i paprikom. Mesu na kraju dodajte jednu isjeckanu mandarinu i dvije žlice vrhnja.

Večera: Pojedite sendvič sa svježim sirom

Drugi dan

Doručak: U 150 ml jogurta dodajte jednu mandarinu, grejp, žlicu nasjeckanih badema i žlicu oraha.

Ručak: Napravite salatu od 150 grama nasjeckane mrkve, mandarine, malo đumbira, dvije žlice soka od mandarine, korijandera i malo vinskog octa. U drugoj posudici izmješajte malo nasjeckanog bosiljka, dvije žlice ulja i sve to prelijte preko salate. Možete dodati i malo papra.

Večera: Dva dvopeka prelijte s tri žlice kave i jednom žlicom soka od mandarine. Napravite kremu od 120 grama sira i žlice meda.

Treći dan

Doručak: Pomiješajte bananu, kivi, krušku, nekoliko bobica grožđa i mandarinu. Sve to prelijte sokom od limuna.
Ručak: Na ugrijano ulje stavite ljute papričice, žlicu kečapa, žlicu vinskog octa, malo soka od mandarine i malo šećera. Dodajte malo vode i sve kuhajte dok se šećer ne otopi. Nakon toga dodajte pola luka neke srednje veličine, četvrtinu jedne mrkve. Ukoliko ne možete bez mesa, dodajte svinjske šnicle nascjeckane na kockice. Na kraju dodajte rižu.
Večera: Integralno pecivo premažite s dvije žlice sira i prekrijte kriškama mandarine.

Četvrti dan

Doručak: Prokuhajte žlicu maka s dvije žlice soka od mandarine. Napitak ostavite da se ohladi, a nakon toga pomiješajte malo sira. Odozgo stavite nekoliko bobica grožđa, malo mandarine, kruške i jabuke.

Ručak: Pureće meso koje ste predhodno lagano začinili ispecite na maslinovom ulju. Izvadite ga iz posude u kojoj ste pekli i u masnoću dodajte nasjeckani mladi luk, žlicu kokosovog mlijeka i malo vode. Nakon nekoliko minuta stavite sok od mandarine, žlicu meda i malo senfa. Na kraju dodajte nekoliko kriški mandarine.

Večera: Umutite 30 ml soka od mandarine, malo soka od limuna, 25 g jogurta i 50 g nasjeckane banane.

Vezane vijesti

Kako se pripremiti za dijetu

Kako se pripremiti za dijetu

Najlakše je samo reći da ćete početi od ponedjeljka, a najteže je odrediti kojeg ponedjeljka. Odluka o odlasku na dijetu nikad nije lagana. Postoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika