28.12.2009. / 19:50

Autor: Ivica Medo

Prvi stranac na čelu hrvatskog kluba: Rus Mihajl Ščeglov predsjednik Istre

Ruski poduzetnik 50-godišnji Mihajl Ščeglov postao je predsjednik Istre 1961 dobivši većinu glasova na izbornoj skupštini pulskog prvoligaša, čime je postao prvi stranac na čelu jednog hrvatskog kluba

Rus na čelu Istre 1961Rus na čelu Istre 1961Ruski poduzetnik 50-godišnji Mihajl Ščeglov postao je predsjednik Istre 1961 dobivši većinu glasova na izbornoj skupštini pulskog prvoligaša, čime je postao prvi stranac na čelu jednog hrvatskog kluba.

Dosadašnji predsjednik Istre 1961 Darko Jergović preuzet će funkciju izvršnog dopredsjednika.

Uz izbor novog predsjednika, novih članova Izvršnog odbora i Nadzornog odbora na skupštini je donesena odluka da Istra 1961 krene s privatizacijom kluba.

U iduće četiri godine Ščeglov će biti glavni sponzor Istre 1961, a prema nekim informacijama uložit će 800.000 eura godišnje, što je 70 posto od ukupnog budžeta kluba.

"Zavolio sam Pulu na prvi pogled, tu se želim vremenom i preseliti, a nogomet mi je u krvi. Imam želju pomoći Istri 1961 da postane stabilan prvoligaš, a u nastavku naše suradnje da za nekoliko godina napravi iskorak u Europu. S novim stadionom i podrškom županije i grada to mi se čini sasvim realnim ciljem", izjavio je Ščeglov za Sportske novosti.

Vezane vijesti

'Prošlo je vrijeme izgovora, za uspjehe i neuspjehe sami smo zaslužni'

'Prošlo je vrijeme izgovora, za uspjehe i neuspjehe sami smo zaslužni'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je na današnjemu predizbornom skupu Kukuriku koalicije na pulskoj gradskoj tržnici da nam treba "jaka država… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika