28.12.2009. / 23:31

Autor: Ana Smrečki

Bandić: 'Mogao bi svašta reći o Mesiću, ali sve najbolje o onima koji odlaze'

Iako direktno nije želio govoriti protiv aktualnog predsjednika, Bandić je istaknuo da je Mesić, kao i ostali mogao napraviti više.

Predsjednik Stjepan Mesić i predsjednički kandidat Milan BandićPredsjednik Stjepan Mesić i predsjednički kandidat Milan BandićNezavisni Milan Bandić, iako dobrano zaostaje za SDP-ovim Ivom Josipovićem, smatra se pobjednikom drugog kruga. «Bez stranačke infrasturkure skočio sam s broda u more i pobijedio sve protukandidate, osim kolege Josipovića, prema tome tko je dosad najveći pobjednik», zapitao se Bandić.

Bandić 'digao sidro' iz SDP-a

Nakon optužbi bivših kolega, u kojima je Bandić prvi Josipovića optužio da je 'daljinski upravljač' Zorana Milanovića, Josipović mu je vratio istom mjerom, poručivši da je on pak 'daljinski Ive Sanadera'. Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić smireno mu je odgovorio: 'Pa, dobro. Sve je uredu. Njegovo je demokratsko pravo da priča'. «Model partikratskog sustava u ovoj zemlji ubire zadnje trenutke dok ljudi s faksa idu u Sabor i dižu rukice kako šefovi kažu ova zemlja nema perspektive», pojasnio je Bandić u svom stilu.

Ipak, za Jutarnji list priznaje da je i on donedavno bio dio tog sustava, poručujući da je 'digao sidro' čim je shvatio da stvari više ne funkcioniraju. «Da je u SDP-u bilo više demokratskog okružja i klikera onda bi vjerojatno ostao. Ali budući da ga nije bilo, morao sam otići», pojašnjava Bandić.

'Što je svjetlo, a što tama'?

Osvrnuo se Bandić i na Josipovićev poziv biračima da 10. siječnja 'biraju svjetlo, a ne tamu', zamolivši novinare da mu objasne 'što je svijetlo, a što je tama'. Progovorio je Bandić i o prvim potezima, postane li predsjednik. Posebno je istaknuo ukidanje harača. «Umjesto ustavne tužbe kohabitirao bi s Vladom da to napravi jer se tužbom ništa ne rješava. Predsjednik koji voli raditi, koji nije šminker, koji ne putuje, koji se dokazuje djelima da zna, hoće i može donositi odluke ima dovoljno ustavnih ovlasti da to učini», istaknuo je Bandić zapitavši se kada je aktualni predsjednik sazvao sjednicu Vlade u svrhu rješenja određenih problema u posljednjih deset godina.

Iako direktno nije želio govoriti protiv aktualnog predsjednika, Bandić je istaknuo da je Mesić, kao i ostali mogao napraviti više. «Mogao sam i ja napraviti više, ali o prethodnicima sve najbolje», priznao je Bandić. Ipak smatra da je Mesić, kao i ranije Tuđman, doprinjeo Hrvatskoj na svoj način. Prvi hrvatski predsjednik u stvaranju Hrvatske, a drugi prvi čovjek naše države u demokratizaciji.

'Treba vratiti povjerenje građanima u Hrvatskoj'

«Svaki je imao svoju ulogu, a povijest će suditi o njihovim dobrim i lošim stranama. A moja uloga će biti ujedinjenje svih na kup jer Hrvatska je u duhovnoj i moralnoj i gospodarskoj krizi. Treba povratiti povjerenje, zemlji treba jedinstvo svih građana i treba vratiti poljuljano povjerenje u institucije i građane. Građani se međusobno ne toleriraju, a dok se to ne vrati, ne možemo naprijed», procijenio je nezavisni predsjednički kandidat.

Najavio je da će do kraja predsjedničke kampanje objaviti sve donatore i iznose koje je potrošio. Osvrnuo se ponovno na Mesića, istaknuvši da ih predsjednik nije objavio do današnjeg dana. «Mogao bi o tome nešto reći, ali sve najbolje o onima koji odlaze», tajnovito je zaključio Bandić.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
28/12/09

slave4you, 28.12.09. 23:55

josipović je marioneta u rukama milanovića......ON NIKADA NIJE RADIO I NEMA POJMA O GOPSODARSTVU NITI NEZNA KAKO LOPATA IZGLEDA.......FILOZOFINJA KOJA OBEĆAVA SVIJETLO U METAFORAMA.....KAMO NAS TE GLUPOSTI VODE NAKON MESIĆA KOJI JE ISTO FILOZOFIRAO A NIKAKVE KORISTI OD TOGA


registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.09. 09:13

toBandicu sta u drek vise diras jos vise smrdi,pokazi dostojanstvo Hercegovca i velikog rodoljuba,udba je gotova sa tvojim dolaskom na Pntovcak,a to je velika zelja ispacenog Hrvatskog covjeka...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika