29.12.2009. / 09:00

Autor: Totalsport

Nevada naredila dopinški test za Pacquiaoa i Mayweathera

Sportsko povjerenstvo Savezne države Nevada (NAC) naredilo je u ponedjeljak da se najatraktivniji boksači današnjice Manny Pacquiao i Floyd Mayweather Jr. po hitnom postupku podvrgnu dopinškom testiranju

Manny Pacquiao Manny Pacquiao Sportsko povjerenstvo Savezne države Nevada (NAC) naredilo je u ponedjeljak da se najatraktivniji boksači današnjice Manny Pacquiao i Floyd Mayweather Jr. po hitnom postupku podvrgnu dopinškom testiranju.

Čelnica NAC-a Pat Lundvall izdala je zahtjev u skladu s uobičajenim pravilima testiranja te organizacije, koja se, pak, podudaraju s pravilima Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Iako borba između aktualnog prvaka, Filipinca Pacquiaoa i Amerikanca Mayweathera u velter kategoriji još uvijek nije potvrđena za 13. ožujka, kako su oba boksača licencirana u Nevadi, moraju se odazvati testiranju. Ipak, provest će se samo kontrola urina, a ne i krvi, što je zapravo bio zahtjev iz Mayweatherova tabora.

Podsjetimo, stožer 32-godišnjeg Amerikanca inzistirao je da se uoči ove dugo očekivane borbe provode krvna testiranja u ''olimpijskom stilu'', odnosno nenajavljeno. To je dovelo u pitanje cijeli spektakl budući da je Bob Arum, Pacquiaov promotor, obznanio da se njegov štićenik ne boji nikakvih testiranja, ali i da inzistira na primjeni prakse svojstvene za profesionalni boks.

Sada se iz istog razloga očito oglasio i NAC koji želi potvrditi svoju privrženost borbi protiv dopinga.

Ne uspiju li usred ove sapunice dogovoriti borbu, Arum će se vjerojatno okrenuti pokušaju organiziranja meča svoga štićenika protiv Paulieja Malignaggija.

Podsjetimo, Pacquiao je jedini boksač u povijesti sporta koji je osvojio sedam naslova svjetskih prvaka u sedam različitih težinskih kategorija. Mayweather je, pak, bio prvak šest puta u pet različitih kategorija, a boksu se vratio u rujnu nakon jednoipogodišnje pauze.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika