31.12.2009. / 11:37

Autor: Hina

Najbrži vlak na svijetu stajao nekoliko sati zbog - pušača

Vlak koji je još bio na kolodvoru u Cantonu kad je pušač zapalio cigaretu suprotno propisima koji zabranjuju pušenje, mogao je napustiti metropolu na jugu Kine tek 2 sata i 45 minuta kasnije, nakon niza sigurnosnih kontrola

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSamo tjedan dana nakon svečane inauguracije željezničke linije velike brzine, najbrže na svijetu, vlak i tisuću putnika zaustavio je na gotovo tri sata... pušač.

China Daily piše u četvrtak da je dim cigarete pokrenuo protupožarni alarm u utorak na vlaku koji povezuje Canton na jugu s Wuhanom u središnjem dijelu zemlju, na putu dugom 1069 kilometara koji bi novi izdanak kineske tehnologije trebao prevaliti rekordnom brzinom od 350 km/h.

Vlak koji je još bio na kolodvoru u Cantonu kad je pušač zapalio cigaretu suprotno propisima koji zabranjuju pušenje, mogao je napustiti metropolu na jugu Kine tek 2 sata i 45 minuta kasnije, nakon niza sigurnosnih kontrola.

"Trebalo je neko vrijeme da se utvrdi što ne valja", izjavio je glasnogovornik željeznice dnevniku.

Pušač je nestao a druga dva brza vlaka zbog tog su incidenta kasnila. Više od tisuću putnika bilo je pogođeno kašnjenjima.

Kina je prošle subote inaugurirala novu putničku liniju velike brzine koja, zahvaljujući prijenosu strane tehnologije, smanjuje s više od 10 sati na samo tri sata vrijeme puta između dviju metropola. To je jedna od dionica linije koja će povezivati Peking i Canton.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika