03.01.2010. / 23:00

Autor: Ružica Đukić

Zijad Gračić: Znam da sam poželjan muškarac

Zvijezda serije "Dolina sunca" koji u toj seriji tumači Nikolu Bukovca, čovjeka koji živi u nesretnom braku te je zaljubljen u drugu ženu, za Extru govori o svom bračnom životu te priznaje kako je otkrio formulu za bračnu sreću

Zijad GračićZijad GračićGotovo da ne postoji značajnija domaća telenovela u kojoj barem manju ulogu nije imao 50-godišnji Zijad Gračić. Glumio je u serijama "Ljubav u zaleđu", "Obični ljudi", "Zakon ljubavi", "Urota" i "Ponos Ratkajevih", a trenutačno se na HTV-u prikazuje serija "Dolina sunca" u kojoj glumi lik Nikole Bukovca.

Bez obzira na često pojavljivanje na ekranima, televizijskoj publici očito nimalo nije dosadila njegova pojava, a naročito ženama koje je osvojio već prvom takvom većom ulogom, glumeći Frenkija Fišera u "Ljubavi u zaleđu".

Zijad Gračić iskoristio je pauzu u snimanju "Doline sunca" te se sa suprugom Katarinom i dvoje djece odmara na skijanju u Austriji.

EXTRA: Kada smo dogovarali ovaj intervju, neke su mi vaše kolege rekle da ste, za razliku od nekih mnogo mlađih i neiskusnijih glumaca, iznimno susretljivi i skromni te se s vama lako dogovoriti, u što sam se i sama uvjerila. Trudite li se ili ste takvi po prirodi?

"Mislim da je za to najzaslužniji broj mojih godina, neko iskustvo koje sam imao kada je počeo ovaj period televizije i sapunica, tako da to često pojavljivanje na ekranu nije bitno utjecalo na mene. To je jedan razlog, a drugi razlog, možda zvuči neskromno ali je istinito, ja sam se zaista trudio, i kada sam bio mlađi, da me neki uspjesi ili taj moj posao kojim se bavim ne iskrive, odnosno da ne prestanem biti ono što sam bio prije nego što sam se počeo baviti glumom".

EXTRA: Što biste za sebe rekli, kakva ste osoba?

"Sjećam se da sam u gimnaziji, ako je to prvo neko svjesno naše doba, bio poželjan u društvu zato što sam bio zabavan i zato što sam u tom svom društvu pokazivao elemente glume. Volim vedru atmosferu, pjesmu, veselje... To je ono osnovno vezano uz moj karakter".

EXTRA: Možete li povući paralelu između lika kojeg trenutačno glumite, točnije, Nikole Bukovca i vas osobno?

"Moram priznati da se dosta mučim s mojim junakom jer kod njega nema neke posebne akcije. Nikola je negdje u sebi rastrgan između svoje odluke gdje će provoditi život u već poodmakloj dobi, s odraslim sinovima, i tih nekih ranijih ideja ljubavi i života. To je, ako se malo dramaturški izrazimo, dosta jednolinijski, jednoznačno, da ne kažem dosadno. Nema puno sličnosti sa mnom ni u nekom ideološkom smislu ni u načinu na koji ja provodim dane".

OSTATAK ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Vezane vijesti

Robert Kurbaša: U životu sam zaradio dosta kaznenih prijava

Robert Kurbaša: U životu sam zaradio dosta kaznenih prijava

Krajem ovog mjeseca, 27. studenog, glumac Robert Kurbaša široj će publici pokazati svoje sasvim novo lice. Za tada je, naime, najavljena promocija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika