03.01.2010. / 23:00

Autor: Branka Prica

Helena Šopar: Dečki me se boje pa mi rijetko prilaze

Jedna od najuspješnijih hrvatskih manekenki govori o nomadskom životu, mnogobrojnim putovanjima i ljubavi

Helena Šopar;
foto: Mateja Vrčković,
kosa: Zvonimir Franić,
make up: Pamela Elekeš,
styling: Ivan Friščić
Helena Šopar; foto: Mateja Vrčković, kosa: Zvonimir Franić, make up: Pamela Elekeš, styling: Ivan Friščić "Ovo je najljepša kosa koju sam ikada fenirao", ushićeno je prokomentirao frizer koji je pripremao Helenu Šopar za snimanje za Extru. Stilist, vizažistica i fotografkinja također su se složili da je ova najuspješnija hrvatska manekenka, koja je postigla svjetsku karijeru, za njihov posao prava poslastica.

Model agencije Midikenn Helena Šopar zaštitno je lice za nekoliko prestižnih modnih kuća, a pojavila se i na naslovnicama kao što su francuski Marie Claire, britanski i-D ili talijanski Elle. U kampanji za Exte naslijedila je supermodela Naomi Campbell, a u istom su nizu i Donna Karan, kozmetička kuća Clarins, kao i svjetski brand rublja i kupaćih kostima Triumph.

Čak 60 tisuća dolara po snimanju i uspjeh kakav priželjkuju mnoge djevojke ova lijepa brineta postigla je, kaže, uz mnoga odricanja i naporan radni tempo, zbog čega živi malo u New Yorku, malo u Parizu, uvijek s pripremljenim koferima i spremna na promjene vremenskih zona. Ipak, kao i svake godine, božićne i novogodišnje blagdane provela je s obitelji u Hrvatskoj.

EXTRA: Kada vas čovjek prvi put vidi, ovako visoku, vitku i gracioznu, nikada ne bi pomislio da su vam roditelji vlasnici mesnice i restorana.

"Tako je, mesnicu imamo već dugo, a restoran Paprika u mojoj rodnoj Novalji otvorili smo ovoga ljeta. Iako restoran ne radi zimi, moji mama, tata i baka fantastično kuhaju pa su me dočekali škampi na buzaru i ostali omiljeni specijaliteti".

EXTRA: Gdje i kako živite kada ste izvan Hrvatske?

"Kada sam u Parizu, boravim u jednom velikom stanu za modele, a s nama živi i jedna 60-godišnja žena, teta Milena, uz koju se osjećam sigurno. Ona nam kuha, čisti i brine da među djevojkama nema krađe i sličnih stvari s kojima sam na početku karijere imala neugodnih iskustava. Lijepo je kada mi netko u Parizu može napraviti sarmu točno kako volim.
U New Yorku sam donedavno živjela s Ljupkom Gojić. Bile smo u četvrti Astoria u kojoj živi znatan broj Hrvata pa tamo ima i dućana s hrvatskim namirnicama te kafića i klubova u kojima se okupljaju ljudi iz Hrvatske. Uskoro ću s rođakinjom Tatjanom Shoan, koja je fotografkinja, preseliti u novi stan, najvjerojatnije u SoHo u kojem uvijek uživam".

OSTATAK ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Vezane vijesti

Generalturist otkazao putovanja zbog blokade računa

Generalturist otkazao putovanja zbog blokade računa

Poznata hrvatska turistička agencija Generalturist neugodno je iznenadio svoje putnike kada im je prije nekoliko dana poslao obavijest elektronskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika