04.01.2010. / 20:39

Autor: Ivica Medo

Video: Najbolji MMA meč desetljeća po Sports Illustratedu: Cro Cop - Fjedor

Okršaj najboljeg hrvatskog MMA borca Mirka Filipovića i Rusa Fjodora Jemjeljanjenka iz 2005. u Tokiju poznati američki sportski magazin Sports Illustrated proglasio je najboljom MMA borbom proteklog desetljeća

Mirko FilipovićMirko FilipovićOkršaj najboljeg hrvatskog MMA borca Mirka Filipovića i Rusa Fjodora Jemjeljanjenka iz 2005. u Tokiju, poznati američki sportski magazin Sports Illustrated proglasio je najboljom MMA borbom proteklog desetljeća.

"Njihov meč je bio dugoočekivan, a nakon 20 minuta borbe Jemjeljanjenko je usprkos slomljenom nosu i brojnim primljenim udarcima u tijelo uspio obraniti titulu", piše Sports Illustrated.

Još jedna borba Cro Copa našla se među deset najboljih. Ugledni američki magazin na 8. mjesto stavio je Filipovićevu borbu sa slavnim Antoniom Rodrigom Nogueirom "Minotaurom".

Borba je održana u studenom 2005., osam mjeseci nakon što je Filipović izgubio od Fjedora, a Minotaur je pobijedio zahvaljujući polugi koju je povukao u 2. rundi meča.

I u tom meču Filipović je bio više nego ravnopravan protivnik, a možda čak i bolji, u stand up borbi je dominirao, no Brazilac je čekao svoju priliku da uhvati Filipovića na parteru i, nažalost, dočekao ju je.

Vezane vijesti

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Hrvatski borac Mirko Filipović upisao je, nakon devet godina, pobjedu u povratničkom meču u K-1 ring. U duelu u Madridu, nokautirao je Španjolca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika